11 il için yeni uyarı! Yağışlar ne kadar sürecek?

İstanbul’da dün etkili olmaya başlayan yağmur, sabah saatlerine kadar sürdü. Bazı ilçelerde hafifçe şekilde yağan yağmur, birtakım ilçelerde ise güçlü şekilde devam etti.

SÜRÜCÜLER İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

İstanbul’da dün su baskınlarına yol açan yağış, gece süresince tesirini sürdürdü. Yağış dün meydana gelen kadar olmasa da birtakım ilçelerde hafifçe şekilde birtakım ilçelerde ise güçlü bir halde sabah saatlerine kadar sürdü. Sağanak geçişlerinin yaşandığı D-100 Karayolu Halıcıoğlu mevkiinde yağmura yakalanan sürücülerin ilerlemekte zorluk çekmiş olduğu görüldü. 

11 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Ülkenin neredeyse tamamında gök gürültülü sağanaklar hakim. Sıcaklıklar kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinde, şark kesimlerde 2 ila 4 aşama azalacağı tahmin ediliyor. MGM’nin son tutanağa göre, 11 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Ülkenin büyük bölümünde gök gürültülü sağanaklar var ve fırtına var. Su baskınlarına karşı önlemli olunmalı.

KARADENİZ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ordu, Giresun’un batısı ile Trabzon’un doğusunda güçlü (21-50 kg/m2), Samsun il geneli, Giresun’un şark ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında oldukça güçlü ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu, Samsun için turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve oldukça bulutlu, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege haricinde kalan yerlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneybatısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise oldukça güçlü olacağı tahmin ediliyor.

YER YER ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, güçlü batı ve kuzeybatı yönlerden rüzgar (40-70 km/saat) ile beraber etkili olmaya devam ederek bugün, Samsun’un şark ilçeleri, Ordu, Giresun’un batısı ile Trabzon’un doğusunda güçlü (21-50 kg/m2), Samsun il geneli ile Giresun’un şark ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında oldukça güçlü (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinde süren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, (Pazartesi) gece saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında mahalli güçlü (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Bingöl, Şırnak ve Tunceli ile Erzincan’ın güney, Elazığ’ın şark çevrelerinde mahalli güçlü olması beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve önlemli olmaları gerekiyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul ve Bursa’da sağanak geçişleri Salı gününe kadar yer yer devam ediyor. Ankara’da yağış gün boyu olacağından önlemli olunmalı. İzmir hava kapalı ve serin. Antalya’ya gök gürültülü yağmur su baskınlarına niçin olabilir. İstanbul 23, Ankara 19, İzmir 28, Bursa 22, Antalya 29 derece.

 Marmara’da yağış geçişleri devam ediyor. Yağmur Sakarya, Kocaeli tarafınca daha uzun soluklu görülecek. Edirne 27, Kocaeli 21, Balıkesir 22 derece.

İç Anadolu’da yağmurun sertliği hafta sonu kadar değil. Yağışlar devam ediyor. Konya-Kayseri-Sivas süresince sağanak şeklinde olacak. Sıcaklık 18-20 derecelerde.

Ege’de hava sıklıkla bulutlu Afyon civarında yağış geçişleri görülebilir. Sahillerde rüzgar oldukça sert ve soğuk esiyor, Manisa 28, Muğla 25, Afyon 18, Bodrum 27 derece.

Akdeniz’de yağışlar kumsal kesimlerinde Çarşamba gününe kadar devam edecek. Dolu ve hortum da oluşabilir. Güneydoğu’da Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır bugün yağışlı, Salı yağış oldukça daha şiddetli olacak. Adana 28, Gaziantep 26 derece.

Karadeniz’liler dikkat, Samsun, Trabzon, Artvin hattı süresince bölgenin büyük bölümünde yağmurlar oldukça kuvvetli, su baskını tehlikesi yüksek. Doğu Karadeniz’de fırtına da bekleniyor. Bolu 19, Samsun 23 derece. Doğu Anadolu’nun da genelinde Malatya’dan Erzurum’a sağanak var. Yağış salı günü oldukça şiddetli olacak. Erzurum 18, Malatya 22 derece.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort