122 yıl 164 gün yaşayan kadından uzun yaşamın sırrı! Diyet listesi çok şaşırtıyor

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarından olan Jeanne Calment, 1875 senesinde Fransa’nın Arles kentinde dünyaya geldi. Döneminde hanımlar için yaklaşık hayat süresi 45 sene olan Calment bu süreyi neredeyse üçe katladı.

İlginç bir hayat hikayesine haiz olan Jeanne Calment, gençlik yıllarında kocasına yardım etmek için bir boyahanede çalıştı.

1896 senesinde Fernand Calment ile evlilik yapan Jeanne’in bu evlilikten 2 sene sonrasında Yvonne adlı bir kızı oldu. Ancak Yvonne 1934 senesinde hayatını kaybetti. Eşi de 1942 senesinde hayatını yitirdi. Jeanne için fena haberler bununla sınırı olan değildi. 1963’te torununu ve damadını da kaybetti.

Dünyanın Jeanne Calment adını tanımasının nedeni ise yaşı oldu. 1991 senesinde dünyanın en yaşlı hanımı olan Calment bu ünvanı 122 yaşına kadar taşıdı.

Jeanne Calment 122 yaşına kadar yaşadı.

Calment’in uzun hayatı ise araştırmacıların merak mevzusu oldu. Bir nüfus bilimcinin ifadelerine göre, Calment yaşına karşın her sabah jimnastik yapıyordu. 85 yaşlarında eskrim sporuna merak saldı ve 100 yaşına kadar bisiklet sürdü. 114 yaşına düşerek kalçasını kırdı ve bir takım operasyon geçirdi.

114 yaşlarında bir filmimizde oynayan yaşlı kadının hayatı belgesellere mevzu oldu. 120 yaşlarındayken meydana getirilen belgeselde gazetecilere meşhur olmak için uzun süre beklediğini ve bunun tadını çıkardığını söyledi.

Calment’in uzun hayatı o denli oldukça gündem oldu ki ile ilgili komplo teorileri bile üretildi. Rus araştırmacılar bir insanoğlunun 122 sene yaşamasının olası olmadığını iddia etmişti. Teoriye göre, Calment aslında 1934 senesinde öldü. Kızı Yvonne ise aile mirasını vergilerden kaçırmak için annesinin yerine geçti. Ancak bu iddia asılsız kaldı ve Fransız kadının 122 yaşına kadar yaşamış olduğu doğrulandı.

122 sene 164 gün yaşayan hanımdan uzun hayatın sırrı! Diyet sıralaması oldukça şaşırtıyorJeanne Calment 4 Ağustos 1997 senesinde hayatını kaybetti.

Peki, Jeanne Calment’in uzun hayatının sırrı neydi? Jeanne, günümüzde ömrü uzattığını bildiğimiz formülleri bilakis çevirmiş. Yediği her şeye zeytinyağı döken Calment, duş alırken de zeytinyağı kullanıyormuş.

Haftada iki kilo çikolata tükettiğini söyleyen Jeanne her öğün tatlı yemeyi dikkatsizlik etmiyormuş. Bol bolca sarımsak tükettiğini de anlatım etmiş.

Bir tıp araştırmacısı, Calment’in strese karşı bağışıklığı olduğu fikrini savunsa da bu fikrin rastgele bir kesinliği bulunmuyor. Jeanne Louise Calment, 4 Ağustos 1997 senesinde uykusundayken hayata veda etti ve uzun yaşamıyla dünya tarihinde iz bıraktı.

İlgili Haberler

Fransa Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort