13 yaşındaki kız çocuğunu taksiciden taciz iddiası: Eve geldi, yüzü bembeyaz

Olay 30 Eylül Cumartesi günü saat 13.30’da Çekmeköy’de yaşandı. 13 yaşındaki İ.Ö, ek ders almış olduğu okuldan Ataşehir’deki evine dönmek için mektebinin emniyet kulübesinde taksi bekledi. Bir süre sonrasında H.G isimli taksi şoförü aracıyla okul bahçesine girdi. Taksiyle kaldırıma çıkarak durabilen sürücü daha sonrasında aracından inerek taksiyi denetim etti. Güvenlik kulübesinden çıkan İ.Ö ise taksiye bindi.

Yolculuk esnasında iddiaya göre taksi şoförü H.G, ufak kızla konuşmaya başladı. Küçük kıza kendi yaşamından bahseden H.G, İ.Ö’ye ilkin yaşını sordu. Küçük kızın yaşlarının 13 bulunduğunu söylemesinin sonrasında H.G, kıza gözlerinin oldukça hoş bulunduğunu ve oldukça yetişkin göründüğünü söyledi. Kendisinin oldukça yalnız bulunduğunu ve konuşmaya ihtiyacı bulunduğunu belirten taksi şoförünün saat 03.00’e kadar alkol aldığını da dediği öne sürüldü. Durumdan oldukça rahatsız olan İ.Ö, taksi şoförüne yanıt vermedi ve taksiden inerek evine girdi.

İ.Ö anne ve babasına durumu anlattı. Aile, Ataşehir Sevgican Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Taksi şoförü H.G, polis tarafınca hızlıca yakalanarak gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan H.G. savcılık talimatıyla özgür bırakıldı. Taksi şoförünün okul bahçesine girerek kaldırıma çıkmış olduğu ve ufak kızın taksiye binmiş olduğu anlamış olur emniyet kamerasına yansıdı.

“EVE GELİYOR VE BEMBEYAZ YÜZÜ”

Taksi şoförünün özgür bırakılmasının sonrasında baba B.Ö duruma reaksiyon göstererek, “Kızımız hafta sonları LGS’ye hazırlandığı için ek ders alıyor. Okuluna gidiyor. Okulunda da ders bittiğinde biz alamıyoruz kendisini ve her vakit esasen kullandığımız taksi durağından güvenlikten rica ediyoruz taksi çağırıyor. Şimdi taksinin esasen görüntülerden baktığımızda okula girişi bir problem. Kaldırıma çıkarak giriyor. Bir şekilde kızım taksiye biniyor ve gelmeye başlıyor. Yolculuk esnasında ilkin kendine dair oldukça fazla ayrıntı vermeye başlıyor. Şahıs eski ilişkilerinden bahsediyor.  Yaşı 30 olduğu halde 24’müş gibi gösteriyor. Kızıma öyle söylüyor. Yolculuk devam ederken gene oldukça üslupsuz detaylara giriyor. Eski sevgilisinin onu aldattığını, onun da antidepresan kullandığı gibi anlam ifade etmeyen detaylara giriyor.” dedi. Konuşmasına süren B.Ö, “Kızım o ana kadar birazcık daha söyleşi gibi anlıyor kızım. 13 yaşlarında günün sonunda. Ama doğruyla hatası ayırt edebilecek kadar eğitimi var o konuda. Ne vakit ki kızıma ‘ Erkek arkadaşın var mı, ben oldukça yalnızım. Sen kaç yaşındasın.’ diye sormaya başladığında kızım 13 yanıtını veriyor fakat bunu duyunca kendince iltifat ediyor ismi altında aslında sarkıntılık hazırlamaya başlıyor. Diyor ki, ‘Gözlerin oldukça güzelmiş. Dikiz aynasından bakarak söylüyor. Ben oldukça yalnızım. Konuşmaya oldukça ihtiyacım var gibi sözler etmeye başlıyor.  Sen oldukça yetişkin görünüyorsun gibi sözler etmeye başlıyor. Kızım burada tedirgin olmaya başlıyor. Tabii 13 yaşındaki kız da şunun kararını veriyor. Eve yaklaştığımda şu an bağırmalı mıyım yoksa dayanmalı mıyım eve kadar deyip bir karar veriyor. İnisiyatif alıyor ve eve yakın olduğundan bir eve kadar gelmesini bekliyor. Yolculuğa da devam edecekti normalde. Buradan diğer bir yere gidecekti. İptal ediyor. Parasını ödüyor. Eve geliyor ve bembeyaz yüzü.” diye konuştu.

“BİZ ÇOK ŞAŞIRDIK VE ÇOK İYİ BİR SONUÇ ALDIĞIMIZI DÜŞÜNDÜK”

Kızı eve gelince neler bulunduğunu sorduklarını söyleyen B.Ö, “Apar topar olayın bu ölçüde bulunduğunu anlamış olur anlamaz Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittik. Oradan da çocuk şubeye Örnek Polis Merkezine yönlendirdiler. İfadeyi verdik. Hakikaten 2 saat içinde şahsı taksi durağından Çekmeköy’den alıyorlar. Biz oldukça şaşırdık ve oldukça iyi bir netice aldığımızı düşündük. Taksici kızımızı bıraktığında evi biliyor ve bekliyor. Arkasından eve girmesini bekliyor. Arkasına baktığında kızımız hala orada ona baktığını görüyor. Fotoğraf mı çekiyor telefonuyla ne yapıyor. Apar topar tabii kız korkuyor içeri giriyor. Şimdi gözaltına alındı fakat öğreniyoruz ki aynı gün özgür bırakılmış. Bizim 2 gün birazcık  rahattı içimiz. Kızımıza da telkinde bulunduk. Şu an hiç bir şekilde sana zarar veremez korkma diye. Ama bugün öğreniyorum ki ben esasen cumartesi günü salıverilmiş. Şu anda elini kolunu sallayarak geziyor bu şahıs. Gerçekten bu kişi bir halde evimize gelip ya da bir halde kızımın karşısına çıkıp zarar verdiğinde o vakit hakkaniyet işleyecek. Ama her şey için oldukça geç olacak.” şeklinde konuştu.

13 yaşındaki İ.Ö’nün polise verdiği ifadede, “Araca biner binmez vasıta şoförü bana ağzı aleni olan bisküviden ve açılmamış su ikram ettiğini fakat istemediğini; sigara kullanıp kullanmadığını sorduğunu, adam arkadaşının olmadığını öğrenince ise ‘Erkeklerle tek kalma “arkadan bıçaklar, vururlar “‘ söylediğini dediği öğrenildi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort