13’üncü Kocaeli Kitap Fuarı’na son 4 gün!

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı bugün sabah saatlerinde Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. 450’den fazla yazar ve şairin katılacağı kitap fuarının basın açıklaması Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu gerçekleştirdi. Program içeriğinden bahseden Genel Sekreter Gündoğdu, vatandaşları “Türkiye’nin en büyük kitap fuarına” davet etti.

“6 BUÇUK MİLYON ZİYARETÇİ”

Kocaeli Kitap Fuarı’nı ilk olarak 2009’da kültür iklimine yeni bir soluk getirmek amacıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Gündoğdu, “Şehrimizin sakinlerinin, gençlerinin ufuklarını genişletmek, onları ilham veren yazarlar, şairler ve düşünce insanlarıyla buluşturmaktı gayemiz. Çıktığımız bu yolda, bugün 13’üncü yılımıza giriyoruz. Kocaeli Kitap Fuarı’nın sadece yayınevlerinin kitaplarını tanıttığı, yazarların imza günü düzenlediği klasik bir buluşmanın ötesine geçip günün meselelerinin tartışıldığı, geleceğe yönelik düşünce iklimine katkı sağlayan bir platform olmasını hayal etmiştik. Son beş yılda Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı olmamız bunun en büyük kanıtlarından biri. 2009’da 10 bin ziyaretçiyle başladığımız kitap buluşmamızda geçen yıl 905 bin kitapsevere ulaştık. Bu 13 yılda toplamda 6,5 milyona yakın ziyaretçiyi sevdiği yazarlarla buluşturduk. 4 bine yakın yazar ve şairi ağırladık, onları okuyucularıyla buluşturduk.

“MİLYONLARCA GENCE VE ÇOCUĞA ULAŞTIK”

Şu bir gerçek ki görsel iletişimin ve sosyal medyanın baskısı altında hem maddi hem manevi olarak yazılı edebiyatımız kan kaybediyor. Özellikle çocuklarımız, gençlerimiz kitaptan uzaklaşıyor. Kocaeli Kitap Fuarı olarak en başından itibaren en büyük hedeflerimizden biri çocuk ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamaktı. Geçen 13 senede Ağaçlar Kitap Açıyor, Kitap Kumbarası gibi onlarca eğlenceli etkinlikle ve çocuk, genç edebiyatının önemli isimlerini ağırlayarak gururla söyleyebilirim ki milyonlarca çocuğumuza ve gencimize ulaştık, kitap sevgisinin hayatlarının bir parçası olmalarına vesile olduk. Bu sene bu konuda bir aksiyon daha alarak Kitap Fuarı öncesinde Çocuk isimli dergimizi hayata geçirdik. Çocuklara kitap sevgisini eğlenceli bir şekilde vermeyi amaçladığımız dergimizi çocuklarımıza ulaştıracağız.

“9 GÜNLÜK DÜŞÜNCE YOLCULUĞU”

Fuarımızın içeriğini her sene bir ana tema etrafında örüyoruz. Bu seneki ana temamızı da “Şehir ve Kitap” olarak seçtik. Bu kararı alırken çıkış noktamız; hızla artan şehirleşmenin gelecek 10 yılın ve ötesinin en temel meselelerinden biri olduğuydu. Bugün, şehirlerimizi son deprem afetinin de etkisiyle yapıların güvenliği üzerinden ele alıyoruz. Ama bireyler arasındaki toplumsal bağları, oluşan kültürel çeşitliliği, bir arada yaşama ve toplumsal uyum konularını göz ardı ediyoruz. Oysa göçler, afetler, ekonomik ve sosyal gelişmelerin etkisi şehirlerimizin, insanımızın, toplumumuzun kimliğini de değiştiriyor ve dönüştürüyor. İşte bu saikle birbirinden değerli yazar, düşünce insanının rehberliğinde ve onlardan ilham alarak değişen, dönüşen şehri, insanı anlamak ve geleceği nasıl inşa edebileceğimizi konuşmak üzerine 7-15 Ekim tarihleri arasında dokuz günlük bir düşünce yolculuğuna çıkacağız.

“8 BİN METREKARELİK ÇADIR”

Kocaeli’nin yerel yayıncılarına kadar 390 yayınevi dünya ve Türk edebiyatının önemli eserlerini ziyaretçilere sunacak. Bu sene bizi heyecanlandıran bir diğer gelişme de sivil toplum kuruluşlarının ilgisi oldu. Tam 102 STK, stantlarıyla 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda olacak. Bu dev kadro, 7 Ekim sabahından itibaren Kocaeli Kongre Merkezi’nde kitapseverleri bekliyor olacak. Bu sene yerleşkemizi de ziyaretçilerimizin daha rahat edebilmesi için genişlettik. Tek parçada 8 bin metrekarelik çok ferah bir çadır alanı kurduk. Ayrıca bin 500 metrekarelik ek bir çadır alanımız daha var. Böylece Kocaeli Kongre Merkezi’nin 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanı dahil 13 bin metrekarelik bir alanda sizleri ağırlayacağız” dedi.

ULAŞIM NASIL OLACAK?

Gündoğdu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada, “1 milyondan aşkın ziyaretçi ağırlamayı öngörüyoruz. Ziyaretçilerimizin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşımızdan ricamız tramvayı kullanmaları. Tramvay ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. Sefer sayılarını da hafta sonları arttıracağız. Seka Bölgesinde otopark alanı hazırlandı. Kongre Merkezi önündeki otopark çadır nedeni ile kullanılmayacak. Öğrencilerimiz için özel otobüs seferleri düzenlenecek. Kartepe, Gebze, Karamürsel ilçelerinden katılacak vatandaşlarımız için de ring seferleri düzenlenecek. Engelli vatandaşlarımız ise ulaşım taleplerini ALO 153’e iletebilirler. Kitap Fuarı ile ilgili tüm bilgilere erişebilirler” şeklinde konuştu. Kitap Fuarı’nın sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.kocaelikitapfuari.com/#

 

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort