17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 yıl hapis cezası verildi

Amerika’nın Nebraska eyaletinde yalayan 42 yaşındaki anne Jessica Burgess, 20 haftalık gebe olan 17 yaşındaki kızı Celeste’ye kürtaj hapları vermek ve kızının karnında ölen bebeğin cesedini yakıp göemmek için yardım etmiş olduğu gerekçesi ile 2 sene hapis cezası aldı.

17 yaşındaki gebe kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 sene hapis cezası verildi

Savcılara göre, çift gebeliği sona erdirmek için haplar aldıktan sonra, Celeste, ölü doğmuş bir fetüs dünyaya getirdi. O dönemde Nebraska yasalarına göre 20 haftadan sonrasında kürtaj yasaktı. Mahkeme kayıtlarına göre Celeste Burgess’ın gebeliği bu noktadan oldukça öteydi.

Polis, Burgess ailesinin kanıtları yok etmek için fetüsü gömmeden ilkin yaktığını söyledi.

17 yaşındaki gebe kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 sene hapis cezası verildi

Jessica Burgess, temmuz ayında yalan anlatım vermek, 20 haftadan sonrasında gebeliği sona erdirmek ve ölü bir insan vücudu saklamak, kaldırmak ya da terk etmek suçlarından suçlu bulunduğunu itiraf etti. Her bir kabahat için bir sene hapis cezasına çarptırıldı, yalan anlatım e ve insan kalıntılarıyla oynamanın cezaları eş zamanlı olarak işleyecek ve öteki suçlar için verilen ceza ile ardışık olarak infaz edilecek.

17 yaşındaki Celeste Burgess da90 gün hapis cezasına çarptırıldı.

17 yaşındaki gebe kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 sene hapis cezası verildi

Facebook’un ana firması Meta’nın polise Celeste ve Jessica Burgess’ın birbirlerine gönderilmiş olduğu hususi Facebook mesajlarını mahkemeye sundu. Bir mesajda Celeste, Jessica’ya “Kanıtları yakmamız icap ettiğini hatırlıyor musun?” dedi.

Çoğu eyalet, kürtajı yasaklamazken Nebraska eyaletinde gebeliğin 12 haftasından sonrasında kürtaj yapmak yasaktır.

Kaynak: Haberler.com / Hukuk

Dünya Hukuk 3. Sayfa Yaşam Dünya Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort