2 Ekim Masterchef Tantuni Tarifi: Mersin’in İncisi Tantuni Yapımı

Masterchef All Star rüzgarında takvimler 2 Ekim Pazartesi’yi gösterdi. Haftanın ilk yayınında tezgah başına geçen yarışmacılar Tantuni yapımı için kolları sıvadı. Geçtiğimiz gün Masterchef son bölüm yayınında Uğur, Tanya, Batuhan ve Kıvanç son dörde kaldı. Masterchef 1 Ekim Pazar yayınında eski şampiyonlardan Uğur Kardaş veda etti. Eleme gecesinin ardından yeni bölüm macerası başladı. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Masterchef All Star mücadelesinin 2 Ekim 2023 Pazartesi akşamı ekrana gelecek 106. bölümünde tantuni yapıldı. İşte Mersin’in incisi Tantuni yapımı..

MASTERCHEF 2 EKİM 2023 TANTUNİ TARİFİ

Türkiye’nin Mersin şehrine özgü bir yemek olan Tantuni, ince ince doğranmış etin baharatlarla birlikte sotelenerek lavaş ya da dürüm ekmek içerisine konulmasıyla hazırlanır. İşte Masterchef 2 Ekim Pazartesi ekrana gelecek Tantuni tarifi..

Malzemeler:

500 gr dana bifteği ya da kuşbaşı eti

2 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)

3-4 adet yeşil biber (doğranmış)

2 adet domates (doğranmış)

2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı su

Lavaş ya da dürüm ekmeği

Yapılışı:

Eti keskin bir bıçakla olabildiğince ince doğrayın. Daha sonra bu eti bir kaba alın.

Eti sıvı yağ ile geniş bir tavada soteleyin.

Eti sotelediğiniz tavaya ince doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Sarımsak, doğranmış yeşil biber ve doğranmış domatesleri ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzu ekleyin.

Tüm malzemeleri kısık ateşte karıştırarak pişirin. Gerekirse yarım çay bardağı su ekleyerek etin yumuşamasını sağlayın.

Et suyunu çektiğinde tantuniyi ocaktan alın.

Hazırladığınız tantuni karışımını lavaş ya da dürüm ekmeğine koyarak sarın.

Yanında ayran, turşu ve/veya salata ile servis yapın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort