2 yaşındaki Seyfcan bebeğe eziyet davasında karar

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Delil İbrahim ve Asmaa Serhane katılmadı.

Mağdur Seyfcan’ı temsil eden avukat Özge Çetin, “Suçun sübut bulmuş olduğu alınan hekim raporları, dinlenen şahit beyanlarıyla sabittir. Bu nedenlerle her iki sanığın cezalandırılmasını istek ediyoruz. Mağdur adına şikayetimiz devam ediyor” dedi.

AİLE BAKANLIĞI: “ÜST HADDEN CEZALANDIRILSIN”

Şikayetçi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı avukatı Gizem Öztürk ise “Tanığın çocuğun bedeninde yaralar olduğu, Çocuğun babasının muhtelif zaman lokanta, komşu gibi bir bölgelere bıraktığı evladı almak için evine girdiklerinde evin içerisinde uyuşturucu gördüklerine dair beyanları, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin değerlendirilen izlerin sigara yanığı olabilecek nitelikteki tutanağı ve dosyadaki bütün deliller bir arada değerlendirildiğinde sanıkların üstüne atılı suçu işledikleri durağan(durgun) olup bu nedenden kaynaklı üst hadden cezalandırılmalarını istek ediyoruz” dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde şahit olarak ifadesi alınan Zilan Akman’ın 27 Temmuz 2021’de saat 05.30’da çocuğuna mama yapmak üzere kalktığında oturduğu apartmandan çocuk ağlama sesi geldiği, arkadaşı Safa Bayat ile sesin geldiği yere beraber gittiklerinde, bodrum katında 2 yaştaki bir çocuğun titreyerek ağladığını gördükleri anlatıldı.

Mütalaada, kapısını çaldıkları evden bir kadının çıktığı, bebeğin üstünde yaraların ne işe yaradığını sorduklarında, kadının alerji, bir ihtimal sigara dediğini, içeride diğer bir kadının daha olduğunu,  içerideki kadının kapıdaki kadının konuşmaması için susturduğunu, kendilerinin bunun üstüne evladı alarak hastaneye götürdükleri Adli Tıp Kurumu tutanağının sonrasında sanıklar ile alakalı “eziyet” ve “yaralama” suçundan dava açıldığı belirtildi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİĞİ ANLATILDI

Sanık Asmaa Serhane’nin savunmasında, Fas uyruklu bulunduğunu ve eşi Muhammet ile bu evde yaşadıklarını, vakayla ve suçla ilgisinin bulunmadığını söylediği, sanık baba Delil İbrahim’in savunmasında ise Seyfcan’ın annesinin ismi Sona Hurşit olduğunu, resmi evli olmadıklarını, annesinin Fas’ta olduğunu, evde bulunan ikinci kadının arkadaşı Cudya bulunduğunu belirterek çocuğun üstündeki yaraları kendisinin yapmadığını, kendisi evde yokken evde Cudya’nın bulunduğunu, çocuktaki yaraların hastalıktan olduğunu, suçlamaları kabul etmediği mütalaada yer aldı.

RAPORLARA GÖRE BEBEK LEZYONLARI KAŞIYOR

Adli Tıp raporunda bebekteki yaraların hafifçe özellikte olmadığı, sigara basma üzere gerçekleştirilen yaraların bilhassa bacaklarda görüldüğü, sırt, boyun ve yüzdeki yaralanmaları künt travmaya bağlı olduğu, burun, kulak arkasındaki yaralanmaların neyle gerçekleştirildiğinin belirleme edilemediğinin belirtildiği, fakat şube müdürlüğünde meydana getirilen muayenesinde küçüğün bacaklarındaki milimetrik ebatta ciltte kabarıklık yayınlayan yeni lezyonların  olması ve çocuğun bu tarz şeyleri kaşıması dikkate alınarak lezyonların travmatik olmayan nedenlerle de meydana gelmiş olabileceğinin belirtildiği anlatıldı.

BERAATLERİ TALEP EDİLDİ

Mütalaada, bebeğin annesinin evi terk ettiği, bakım koşullarının yaşça makul olacak şekilde bulunmadığı, bakım ve nezaretten mahrum olduğu, yaralanmaların sanıklarca uygulanan sertlik ve sigara söndürme eylemlerine ilikin direkt olarak adabı muaşeret tanığının olmadığını, ilaveten Seyfcan bebeğin devlet nezaretinde olduğunda kendini kaşıma eğiliminden kaynaklı ilk lezyonların oluşmuş olabileceği belirtilerek beraatlerini istek etti.

Mütalaada, sanık Delil İbrahim’in “Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali ” suçundan 1 yıla kadar hapsi istendi. Mağdur ve Aile Bakanlığı avukatları, mütalaaya katılmadıklarını belirttiler.

İNDİRİMSİZ CEZA VERİLDİ

Mahkeme, sanık Asmaa Sarhane “Eziyet ve kasten yaralama” suçlarını işlediğinin durağan(durgun) olmaması sebebiyle beraatine karar verildi.

Sanık Delil İbrahim’e ise “Eziyet ve kasten yaralama” suçundan dava açılmışsa da eylemin, “Aile hukukundan kaynaklanan bakım, eğitim, ve ya yardımcı olma yükümlülüğünü yerine getirmeme” suçunu oluşturduğu belirtilerek 1 sene hapis cezasına çarptırıldı. Sanığn savunması ve olayın gelişimi dikkate alınarak tenzilat uygulanmadı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İddianamede Şişli’de 27 Temmuz sabahı 2 yaşındaki Seyfcan adlı bebeğin darp kararı kent hastanesine getirildiğinin bildirilmesi üstüne mağdurun hastanede tedavisine başlandığı anlatılmıştı.

Mağdur çocuğun koruma dibine alındığı belirtilen iddianamede, vakayla alakalı baba Delil İbrahim ve aynı evde yaşayan Asmaa Serhane ile alakalı tahkîkat başlatılmış olduğu belirtilmişti.

İddianamede sanıkların, Seyfcan İbrahim adlı evladı dövdüğü, çocuğun bedenine sigara basarak zarar verdikleri ve böylelikle ‘eziyet’ suçunu işledikleri öne sürülmüştü.

Adli Tıp Kurumu raporunda ise sigara basma üzere gerçekleştirilen yaraların bilhassa bacaklarda görüldüğü, sırtta, boyun ve yüzdeki yaraların künt travmaya bağlı olduğu, sağ kulak arkasındaki yaraların ise kesici aletle gerçekleştiğinin tıbben ayrımının yapılamadığı, sol tırnaktaki yaralanmanın olası tırnak çekilmesine bağlı olabileceği belirtilmişti.

İddianamede sanıklar Delil İbrahim ve Asmaa Serhane’nin “eziyet” ve “yaralama” suçlarından toplamda 4 sene 6’şar aydan 12 sene 6’şar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. (DHA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort