5 yaşındaki çocuğu susuz bırakarak ölümüne yol açan DEAŞ üyesi Alman kadının cezası belli oldu

Irak’ta 5 yaşındaki Yezidi kız çocuğunu susuz bırakarak ölümüne neden olan DEAŞ terör örgütü üyesi Alman Jennifer Wenisch’in cezası belli oldu. Kocası ile beraber köle olarak tuttuğu kız çocuğunu güneşin altında susuz bırakarak öldürmüş olduğu belirlenen 32 yaşındaki Wenisch, Münih Yüksek Bölge Mahkemesi tarafınca erkek öldürme suçunun yanı sıra köleleştirme ve insan hayatına saygısızlık suçlarından 14 sene hapisle cezalandırıldı.

Duruşmada, kızın ölümünün sonrasında annesinin kafasına ağlamaması için tabanca dayadığı kaydedilen Alman kadının, anneye uyguladığı ruhsal sertlik de değerlendirildi.

Jennifer Wenisch’in eşi Irak vatandaşı Taha Sabah Nuri ise, 2021 yılının kasım ayında Frankfurt Mahkemesi tarafınca soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve ölümle sonuçlanan bedensel zarar suçlarından yaşam boyu hapisle cezalandırılmıştı.

“GÜNEŞİN ALTINDA ZİNCİRLEDİ”

Münih Yüksek Bölge Mahkemesi tarafınca 2021 senesinde Jennifer Wenisch’e verilen 10 sene hapis cezası, Federal Adalet Divanı tarafınca yeni delillerin dinlenilmesi gerekçesiyle bozulmuştu. Federal Savcılığı’nın yapmış olduğu temyiz başvurusunun sonrasında yargıya yeniden taşınan davada iddianamaye göre teşkilat üyesi Wenisch ve eşinin 2015 senesinde Irak’ta anne ve kızı köle olarak satın almış olduğu belirtilirken o devre hasta olan ufak kızı ceza olarak güneşin altında zincirledikleri ve yüksek sıcaklıkta susuz bıraktıkları kaydedildi.

Öte yandan, Jennifer W. 2016 senesinde Ankara’da bulunan Alman Büyükelçiliği’nde hüviyet yenilemeye çalışırken gözaltına alınarak sınır dışı edilmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort