6 AY TAKİP EDİLDİLER, NOKTAYI TRUVA KOYDU

BURSA (İHA) – Bursa merkezli 4 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak vakti meydana getirilen operasyonda hususi harekat ve narkotik polisleri koç başlarıyla zanlıların kapılarını kırdı. Narkotik köpeği Truva da uyuşturucuların yerlerini buldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden 29’u tutuklanırken, 12 şahıs adli denetim şartıyla özgür bırakıldı. Dosyanın ilk ayağında da daha ilkin 21 şahıs tutuklanmıştı. Toplamda tutuklu sayısı 51’e yükseldi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafınca 6 ay devam eden çalışmalarda; 63 şahsın birbirleriyle bağlantılı ve örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmış olduğu belirleme edilip ayrı ayrı yerlerinin belirlenmesi üstüne operasyonun startı verildi. Bursa‘nın merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi merkezli, İstanbul, İzmir ve Bilecik illerini içine alan eş zamanlı meydana getirilen operasyonda 120 ekip, 10 Narkotik dedektör köpeği, 2 drone, bin personel ile Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri vazife yaptı.
Narkotik polis köpeği Truva’nın da katılmış olduğu şüphelilerin ikametlerinde, araçlarında ve üzerlerinde meydana getirilen aramalarda 21 kilo 150 gram metamfetamin, 721 gram esrar, 116 tane ecstasy hap, 10 gram bileşik kannabinoid, 14 tane tabanca, 39 tane fişek,1 tane av tüfeği ,3 tane titiz terazi ve 207 bin Türk Lirası ele geçirildi.
Bu hafta içerisinde meydana getirilen ve 41 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında dün gece adliyeye sevk edilen 29 şahıs tutuklanırken, 12 şahıs ile ilgili adli denetim sonucu verildi.
6 aydır devam eden operasyonda daha ilkin de 22 şahıs tutuklanmıştı. Bu dosya kapsamında tutuklu sayısı da 51’e yükselmiş oldu.
Operasyon anı da an be an takımlar tarafınca kaydedilirken, kent genelinde uyuşturucu satıcılarına mutlaka müsade edilmeyeceği, vatandaşların ihbarlarını 112 hattına bildirmeleri ve kimliklerinin gizli saklı tutulacağı açıklandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort