7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, başladı.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını içine alan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan ilk toplantıya 2024 için yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam ve 7 bin 650 liralık kira yardımı talebiyle geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, izahat yapıyor.

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından en mühim başlıklar şu şekilde:

“Ülkemizde eğitimden sağlığa, müdafaa sanayiinden teknolojik yatırımlara, adaletten güvenliğe, enerjiden sosyal politikalara, çabalama hayatından aile politikalarına, sosyal güvenlikten sendikal örgütlenmeye kadar her alanda oldukça mühim gelişmeler yaşanmıştır. Türkiye’de 85 milyonun tamamı sosyal koruma kapsamı dibine alınmıştır. Bu süreç hayata geçirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, amme yönetimi teşkilatlarımızda ve amme personel sistemimizde oldukça faal ve bereketli kararlar alınmasına fırsat vermiştir.

“TOPLUMSAL BARIŞI VE HUZURU TESİS EDEN YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSEDİK”

Bizler, aziz milletimize hizmet etmek gayesiyle gene milletimizden aldığımız yetki ve güçle, AK Parti hükümetleri olarak 21 senedir ülkemizin yapısal problemlerini çözerek sosyal barışı ve huzuru tesis eden idare anlayışını benimsedik.

“KAMU YÖNETİM SİSTEMİMİZİ KATILIMIN OLDUĞU YÖNETİM ANLAYIŞIYLA GELİŞTİRDİK”

Kamu idare sistemimizi yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, en hızlıca minimum maliyetle, son olarak teknolojilerle amme hizmetlerini sunmak, şeffaf, hesap verilebilirlik ve katılımın olduğu idare anlayışıyla geliştirdik. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ülkemizin bütün il, ilçe, belde ve köylerinde, yurt haricinde yaşayan yurttaşlarımıza amme hizmetlerimizi dünyanın çoğu ülkesinden daha süratli ve faal şekilde sunmayı başardık.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE ÇALIŞANLARIMIZI EKONOMİK ANLAMDA DESTEKLEDİK”

Bildiğiniz gibi 2019 senesinde başlayan COVID-19 pandemisi bütün dünya ile beraber ülkemizi de olumsuz yönden etkilemiştir. Pandemi döneminde amme görevlilerinin çabalama saatlerinde elastikiyet sağlayarak uzaktan çalışmalarına imkân sağladık. Kısa çabalama ödeneği ile çalışanlarımızı ekonomik anlamda destekledik. Sağlık çalışanlarımız başta olmak suretiyle amme çalışanlarının fedakar gayretleriyle yurt haricinde yaşayan yurttaşlarımızın ülkemize ambulans uçaklarla sağ salim getirilmesi ve tek benlik odalarda tedavi ettirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü, etkinliğini ve vatandaşına verdiği kıymeti göstermektedir. Kriz olarak değerlendirilen pandemi devri ve sonra sıhhat ve sosyal emniyet altyapımızın ne kadar kuvvetli bulunduğunu gördük. Hamdolsun bu imkanlar sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirildi.

“ÜLKEMİZİN KAMU ÖRGÜTLENMESİNDE BUGÜN GELDİĞİ NOKTA BÜYÜK BAŞARIDIR”

Türkiye’de amme sendikacılığında yakaladığımız yüzde 75’lik örgütlenme oranımız, gelişmiş çoğu ülkenin üzerindedir. Dünyada sendikalaşma oranlarının en yüksek olduğu İskandinav ülkelerinde bile yüzde 60’lar seviyesinde sendikalaşma olduğu düşünüldüğünde, ülkemizin amme örgütlenmesinde bugün geldiği nokta büyük başarıdır. Bu seviyeye ulaşmamızda sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, örgütlenmenin önündeki engelin kaldırılması, örgütlenmeyi teşvik eden politikalarımızı programa aktarmamız, ülkemizdeki çabalama barışına ve demokrasiye verdiğimiz önemin yanı sıra, siz sendikalarımızın da oldukça mühim katkıları bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort