Ankara yeniden çok sıcak olacak: Hafta ortasına dikkat!

Ankara‘da çarşamba günü tekrardan aşırı sıcaklar yaşanacak. Hafa ortasına kadar 33-34 seyretmesi beklenen sıcaklıklar çarşamba günüyle beraber 36-37 aşama seviyelerine çıkacak.

Hava sıcaklıklarında yağışla beraber bugün batı bölgelerde, yarın iç kesimlerde, salı günü şark bölgelerde kademeli azalış bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise kavurucu sıcaklar tekrardan etkili olacak.

UZMANLAR ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, yurt genelinde çarşambaya kadar kademeli olarak azalacak hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren tekrardan yerini kavurucu sıcaklıklara bırakacağını belirtti.

Yüksel, yapmış olduğu açıklamada, son tahmin ve değerlendirmelere göre Türkiye’de sıcaklıkların kademeli olarak düşmesini beklediklerini söyledi.

Kavurucu sıcaklıkların bu hafta tesirini azaltmaya başladığını belirten Yüksel, “Yağışla beraber bugün batı bölgelerde, yarın iç kesimlerde, salı günü ise şark bölgelerde sıcaklıklarda kademeli azalış olacak. Çarşamba gününden itibaren tekrardan sıcaklıklarda bilhassa şimal ve iç bölgelerde bir miktar artış bekliyoruz fakat geçtiğimiz haftalardaki gibi sıra dışı değerlere ulaşmayacak. Yine de sıcak günler çarşamba gününden itibaren tekrardan gelecek.” diye konuştu.

Yağışların ise pazar günü Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç ve şark kesimlerinde görüleceğini aktaran Yüksel, şunları kaydetti:

“Pazartesi günü Akdeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleriyle, Afyonkarahisar, Niğde, Kayseri, Sivas ve Malatya’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Salı günü ise yağışların şark kesimlere hareket etmesini, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’yle Sivas çevrelerinde yağışlar görülmesini bekliyoruz. Çarşamba itibarıyla yağışlı havanın da ülkemizi terk edeceğini söyleyebiliriz.”

ANKARA TEKRARDAN SICAKLARA TESLİM

Yüksel, sıcaklıkların İstanbul’da çarşamba gününe kadar 31-33 derece, İzmir’de 32-33 aşama olacağını, hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin birkaç aşama üstünde artış yaşanacağını söyledi.

Başkentin hava durumuna dair şeklinde de Yüksel, “Ankara’da hafta ortasına kadar 33-34 aşama olan sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren 36-37 derecelere tekrardan ulaşmasını bekliyoruz. Yani sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren tekrardan artışa geçecek. Geçtiğimiz günlerdeki gibi sıra dışı sıcaklıklar olmayacak fakat gene de kavurucu sıcaklıklar bizimle beraber olacak” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort