Akşener’den yerel seçim kararı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mahalli seçim öncesi mühim açıklamalarda bulundu. Akşener, daha önceden ittifak durumunda bulunmuş olduğu karşıcılık partilerine eleştirilerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı işaret eden Akşener, “Ben milletimizin bu umudu ve bu iki arkadaşımızın, milletimizin zamanı çağrısına kulak vereceğini düşündüm fakat maalesef yanıldım. Onlara bu alevden gömleği giydiremediğim için özür diliyorum. Allah’ımız tanık tutuyorum ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım” dedi.

KENDİ KADROSUYLA SEÇİME GİRECEK

Akşener, “Önümüzdeki seçimlerde kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacak ve göreve talip olacağız. Buradan bütün siyasal partilere de, yani iktidarından muhalefete çağrıda bulunuyorum. Gelin hep beraber yurttaşlarımızın siyasal tercihlerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin bütün siyasal partiler hep beraber tek tek seçimlere girelim, biz varız, sizi de bekleriz. Öncelikli amacımız, partilerle ittifaktan önce, milletimizin partimizle ittifak yapmasını sağlamak olacaktır” diye konuştu.

Seçimlerin üstünden tam 90 gün geçti. Seçim teamüllerine göre bu 90 gün önemlidir. Bu müddette biz de muhasebemizi yaptık. Buradan çıkan neticeleri sizle paylaşacağım.

SERT ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

2023’te milletin verdiği helal oyu babadan miras bilerek seçmen iradesine ipotek konulamayacağını söylemeye çalıştık. Siyaset elitlerin, lafda düşünce önderlerinin güdümünde milletin olmadığı bir yerden üretilen siyasetin etkin olmayacağını söyledik. Tepki gösterdik, uyardık, memleketimizin gerçeklerinden bihaber oturdukları yerden ahkam kesenlere karşı irade koyduk. Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da savaşım ettik. Memlekete en ufak yarar getiremeyen partili CB sisteminden kurtulmak istedik. Türkiye’yi zengin, sevinçli bir geleceğe taşımak için çalıştık. Bu yolda fedakarlıktan kaçınmadık. Meselemiz Türkiye olduğundan nefislerimiz kör odalara hapsettik.

Nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz ilkin millet, ilkin memleket dedik. Ama ilkin şahsım, ilkin ben diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için kişisel çıkarlarımızdan vazgeçtik fakat koltuğundan diğer hiç bir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık! 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef mani olamadık.

”BEN SUSTUM AMA YÜZDE 60 İLE KAZANIRIZ DİYENLER SUSMADI”

Bizim eksikliğimiz yok mu? Tabii ki var. Ben de hem kendimize hem de yenilginin paydaşlarına hatalarımızla baş başa kalacağımız bir vakit olsun dedim. Bu sessizlik, yalanların daha çok yankılanmasına neden oluyor. Her akşam televizyonlara çıkıp İYİ Parti şu şekilde meydana getirecek diye yalan söyleyenleri gördük. Ben sustum fakat yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. Televizyonlara çıkıp utanmadan yüzsüz yüzsüz faturayı bize çıkarmak istediler. Akşener’i günah keçisi duyuru etmeye kalktılar. Bunların hiçbirini şaşkınlıkla karşılamadım. İYİ Parti’ye yönelik kumpas karşısında susmamız artık olası değildir.

”TÜRK MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLERİM”

Sayın Erdoğan’a karşı seçimde aleni ara kazanacak 2 adayımız vardı. Bu iki arkadaşımızın kolaylıkla cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Bunun üstüne ben de milletimize bir laf verdim. 13. Cumhurbaşkanı ulus ittifakının talibi olacak dedim. Kendi adaylığımdan da vazgeçtim. Ama aslolan problemin kendi saflarımızda bulunduğunu göremedim. Bunun için ulu Türk milletimizden özür dilerim. Hepimizden Türk siyaseti için istek ettiğimiz yeni anlayışın merkezi olmaya, İYİ Parti olarak talibiz. Sandıkta bize vermiş olduğunuz mesajı aldık, dersimize de iyi çalıştık.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort