KPSS ÖABT branş sıralamaları 2023! KPSS A Grubu branş sıralaması belli oldu mu?

2023 KPSS imtihan sonuçlarının ne vakit açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi imtihanlarına katılım elde eden adaylar tarafınca sorgulanmaya başladı. Bu sene meydana getirilen KPSS lisans ve alan bilgisi imtihanlarının tamamlanmasıyla beraber ÖABT imtihanı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafınca açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme neticeleri da belli oldu. 1818 benlik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815’i yerleştirildi. Peki, KPSS ÖABT dal sıralamaları 2023! KPSS A Grubu dal listesi belli oldu mu? Detaylar haberimizdedir…

KPSS ÖABT BRANŞ SIRALAMALARI 2023

2023 Kamu Personel Seçme Sınavına (2023-KPSS Lisans) katılan adayların imtihan sonuçlarına göre dal bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr web sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile dal bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren öteki adaylar içinde kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında liste işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üstünden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üstünde alakalı işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla etken olarak bulunan eğitim detayları ve bu tarih itibarıyla sistemde etken eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim detayları baz alınarak hazırlanmıştır.

MEB tarafınca meydana getirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları seneler ve öncelikleri, TTK kararlarına göre denetim edilerek adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının dal bazında liste bilgilerini denetim ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS-A NEDİR?

Özel bir müsabaka sınavına doğal olarak kapılmak üzere girilen ve muayyen bir yetiştirme programı sonrası yeterlilik sınavına doğal tutulan Başbakanlık ve Bakanlıklara ait müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör, denetçi gibi kadrolara KPSS-A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için meydana getirilen sınavlara da KPSS-A denilmektedir. Bu kadrolara genel hatlarıyla İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup seyrek de olsa birtakım kurumlar mühendislik ya da öteki dört senelik bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve kontrolör kadrolarına başvurabilmelerine imkân tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek icap eder ki KPSS-A kadroları temelde İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Mühendislik, mimarlık, fen-edebiyat gibi fakülte ve bölümlerden de müracaat alınmasına karşın bunlar olabildiğince sınırlıdır.

KPSS-A her yıl, yılda 1 defa olmak üzere Temmuz ayı içinde yapılmaktadır.

Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü
Nabi Avcı, dershanelerin hususi okula dönüştürülmesi tartışmasına ilişkin, “Sektörün büyük bölümünün, bu sürece yardımcı vereceğini düşünüyoruz.” dedi.

Bakan Avcı, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı İle Görüştü
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadykov ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev’i Kabul Etti
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Kazakistan Cumhuriyeti ile eğitim ilişkilerimiz, yalnızca bir işbirliği değil bunun yanı sıra bir kardeşlik hareketidir” dedi.

ÖABT KPSS Gündem Eğitim Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort