Çanakkale yangın söndürüldü mü? Orman yangını kontrol altına alındı mı?

Çanakkale’de dün saat 11.40’ta başlayan orman yangını 1500 hektar alanda etkili olmaya devam ediyor. Çanakkale orman yangını ile alakalı son vaziyet araştırılan mevzular içinde yer alıyor. Çanakkale orman yangını söndürüldü mü merak mevzusu oldu. Peki, Çanakkale yangın söndürüldü mü? Orman yangını denetim dibine alındı mı? Detaylar haberimizde…

ÇANAKKALE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de dünden beri bir türlü söndürülemeyen yangınla alakalı son durumu aktardı. Yumaklı, “Yangının ilerlemesi durduruldu. Alevlerin etrafı ekiplerimiz tarafınca çevrilmiş vaziyette. Düne göre daha avantajlıyız, değişkenler daha iyi. Öğleden sonrasında resmi daha net bir halde görebileceğiz” dedi.

ÇANAKKALE ORMAN YANGINI SON DURUM!

Bölgede araştırmalarda bulunan Yumaklı şu şekilde devam etti: “Halihazırda 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinası, aşağı yukarı 2 bin 700 personelle sahada mücadelemize devam ediyoruz. Bu uçaklardan bir tanesi de oldukça yüksek tonajda su taşıyabilen Rusya’dan kiraladığımız uçaklardan. 9 köy tahliye edildi. 337 hane ve 1251 vatandaşımız yaşamaktaydı. Ulupınar Köyü’nde 5 ev, Yağcılar Köyü’nde de 4 ev, bunlardan 3’ü kullanılmayan hasarlı vaziyette. 85 küçükbaş 3 de büyükbaş olmak suretiyle bir hayvan zayiatı var. 10 da ahır ve ağıl hasarı laf konusu. Köylerden ilk etapta süreğen hastalığı olan, yaşlı olan yurttaşlarımız yani 83 şahıs hastanelere sevk edildi. Bunlardan yalnızca 8’i müşahede altında. Hayati tehlikesi olan yok. Çanakkale Boğazı halihazırda çift taraflı olarak vapur trafiğine kapatılmış vaziyette. Yine Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapalı. Düne göre daha avantajlıyız, değişkenler daha iyi. Öğleden sonrasında resmi daha net bir halde görebileceğiz. Bütün kurumlar oldukça yoğun şekilde çalışmalara katılıyorlar.

Orman Yangını 3. Sayfa Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort