Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 21 Ağustos 2023 Kabine Toplantısı gündemi nedir?

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta ve Kabine Toplantısı gündemi nelerdir gündeme geliyor. Kabine toplantısı, iki haftalık aranın sonrasında bugün gerçekleştirilecek. Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine Toplantısı gündemi nedir? soruları sık sık araştırılıyor. Kabine, yarın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine Toplantısı gündemi nedir? Detaylar haberimizdedir…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’deki görüşmede 7’nci devre toplu kontrat görüşmelerinde gelinen son vaziyet ele alınacak. 4 milyon memur ile 2.5 milyon memur emeklisinin yakından takip etmiş olduğu görüşmelerde hükümet 2’nci teklifinde memurlara 2024 için yüzde 25, 2025 için yüzde 11 zam öneri etti. Memur temsilcilerinden teklifin kafi bulunmadığı açıklamaları gelirken, pazarlık süreci kabinede masaya yatırılacak. Memurlar için atılabilecek ek adımlar incelenecek.

Kıbrıs’ta yeşil hatta bulunan Pile köyünden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden karayolunun inşa çalışmaları, adadaki Birleşmiş Milletler güçlerince engellenmeye çalışıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti emniyet güçleri ile BM güçleri arasında arbede çıktı. Adada yaşananlar Ankara’nın yakın takibinde. Gerginliğin azaltılması ve adadaki Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunması için yapılabilecekler kabinede görüşme edilecek.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON

AK Parti’nin seçim beyannamesinde bulunan gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulaması da masaya yatırılacak. Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşyalardaki vergi indirimi için hükümet nezdinde yapılabilecekler ele alınacak.

Orta vadeli uygulama hazırlıkları da bir taraftan sürüyor. Ekonominin 3 senelik yol haritasının belirleneceği programın eylül ayının ilk 2 haftası içerisinde açıklanması bekleniyor. Program hazırlıkları kapsamında hükümet temsilcileri işçi sendikaları, finans çevreleri, işverenler ve KOBİ’lerle görüştü. O görüşmelerin yansımaları ve hazırlıklar masada olacak.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi kabine toplantısına başkanlık edecek. Milyonlarca memurun mali ve toplumsal haklarının belirleneceği toplu kontrat görüşmelerinde gelinen son durum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçleri ile Birleşmiş Milletler güçlerinin adadaki gerginliği, gençlere vergisiz telefon ve ekonominin 3 senelik yol haritası toplantının ana gündemi olacak.

İlgili Haberler

Kabine Toplantısı Beştepe Gündem Politika Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort