Bisiklette hedef 2028’de olimpiyat madalyası

Erciyes’ten Bozkıra S2 MTB Anadolu Dağ Bisikleti Yarışları’nın (Uluslararası Anatolia Stage Race XCS Dağ Bisikleti Yarışı) tanıtımı için geldiği Kırşehir‘de açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, federasyonun çalışmaları ve hedefleri ile alakalı malumat verdi.

Farklı illerde organizasyonların devam ettiğini özetleyen Müftüoğlu, önümüzdeki hafta Sivas’ta 4 gün sürecek yol bisikleti yarışları düzenleyeceklerini belirtti.

Daha sonrasında Van’da yarışların yapılacağını ve şark bölgesinde turizmin hareketlenmesini amaçladıklarını aktaran Müftüoğlu, sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu yapacaklarını dile getirdi.

“BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK”

Müftüoğlu, bisiklet yarışlarında etkin bir sene geçirdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

“2 Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü madalyası aldık. Şimdi dünya şampiyonasına gidiyoruz. Sportif, olimpiyatlara hazırlanma ve organizasyon anlamında oldukça etkin bir sene geçiriyoruz. Geldiğimiz günden beri başladığımız veledromdaki çalışmalar sürüyor. Veledromu ülkemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, onu programa geçiren önceki bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve şimdiki bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızın kararı meyve vermeye başladı. 2028’de veledromda olimpiyat madalyası için yola çıkıyoruz, İnşallah bir aksilik eğer olmazsa 2028’de veledromda madalya kovalayan bir ülke konumunda olacağız.”

“DAHA ÇOK KİŞİNİN BİSİKLETE BİNMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Bisiklet kullanımının yayılmasına ve önemine değinen Müftüoğlu, “Bütün halkı bisiklete bindirmekle alakalı büyük gayret içerisindeyiz. Halkın daha fazla bisiklete binmesi için bütün teşvikleri ortaya koyuyoruz. Hem yarış hem antrenman hem gezinti anlamında bütün desteği vererek ülkemizde daha fazla kişinin bisiklete binmesi için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Yol bisiklet kazalarıyla alakalı Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığıyla bir çalıştay yapılması için istişarelerin sürdüğünü aktaran Müftüoğlu, kazaların önlenmesi için gayret sarf ettiklerini de laflarına ekledi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort