Jackfruit nedir? Jack meyvesi jackfruit faydaları nelerdir?

Jack meyvesi olarak malum jacfruit toprakta değil ağaçta yetişen bir meyve olup potasyum ve magnezyum açısından olabildiğince varlıklı bir meyvedir. Jackfruit ülkemizde de son yıllarda yetiştirilmeye başlanmıştır. Peki, Jackfruit nedir? Jack meyvesi jackfruit yararı nedir?

JACK FRUİT NEDİR?

Güney Asya ve Afrika ülkelerinde tanınmış olan ve son yıllarda ülkemizde de yetişmeye başlayan Jack meyvesi, dünyanın en büyük meyvesi olarak biliniyor.

Potasyum, magnezyum açısından varlıklı olan meyve, yüksek C vitamini içeriğiyle de insan sağlığına sayısız yarar vaat ediyor.

Dünyada jackfruit adıyla malum jack meyvesi, tüketimi yaygın olan ülkelerde daha fazla salatalara doğranacak şekilde yeniyor.

Protein ve yağ yönünden besleyici olan meyve, vegan ve vejateryanların da favorilerinden biri olarak biliniyor.

Jack meyvesinin en alaka çeken yanlarından bir tanesi de devasa ebatlarına karşın toprakta değil ağaçta yetişiyor olmasıdır.

Tüm dünyaya Malay Yarımadası’ndan satışı yapılan Jack meyvesinin popülerliği gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde de Antalya ve civarında yetiştiriliyor.

JACK FRUİT FAYDALAR NELER?

Jack fruit, düşük kalori içeriğine haiz olup yüksek oranda lif içerir. Lif, hazım sağlığını destekler, tokluk hissini artırır ve sindirilen glikozun kan şekeri seviyelerini daha istikrarlı tutmaya destek olabilir.

C vitamini bakımından varlıklı olan meyve, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olabilir, hücre onarımını destek sunar ve antioksidan etkisinde bırakır sunar.

Potasyum, vücut sıvı dengesini düzenlemeye ve kalp sağlığını desteklemeye yardım eden bir mineraldir. Jackfruit, potasyum bakımından iyi bir kaynaktır.

Jackfruit, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, özgür radikallerin yol açtığı hücresel hasarı önlemeye destek olabilir ve yaşlanma ile ilişkili sıhhat problemlerine karşı koruma sağlar.

Magnezyum, kas fonksiyonları, sinir sistemi ve kemik sağlığı için önemlidir. Jackfruit, magnezyum bakımından bir kaynaktır.

Jack fruit, bitkisel bileşikler içerir. Özellikle fitokimyasallar ve flavonoidler gibi bileşikler, sıhhat üstünde müspet etkilere haiz olabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort