Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi depremzedeler için yüzdü

Elemelerde yarışmaya hak kazanan Wijnands, İstanbul Boğazı’nı Asya’dan Avrupa’ya yüzerek geçti.

Wijnands, müsabaka öncesi yapmış olduğu açıklamada, bu senenin başlangıcında gerçekleştirilen korkulu depremlerden sonrasında ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi.

Hollanda hükümetinin başından beri zelzele mağdurlarına katkıda olduğunu belirten Wijnands, “Hollanda halkı da öyle. Ulusal kampanya kararında zelzele mağdurları için 150 milyon avro toplandı fakat biz de Türkiye’deki büyükelçilik olarak bir şeyler yapmak istedik.” dedi.

Farkındalık kurmak amacıyla yüzme yarışına katılarak depremzedeler için yardım toplamak istediklerini dile getiren Wijnands, şunları kaydetti:

“Yaşananlar oldukça fakat oldukça trajik. Deprem bölgesinde birkaç defa bulundum ve yaşananları görmek harbiden yürek parçalayıcıydı. Burada mühim olan hepimizin mağdurlara yardımcı için elimizden geleni hazırlamaya devam etmemiz. Hükümetimin yapmış olduğu da bu. Biz de bu yüzme yarışına katılarak bunu yapmak istiyoruz. Türkiye ve Hollanda’daki bütün şirketlere, katkıda bulunan, bu yüzme etkinliğinde bizlere sponsor olan ve böylelikle zelzele mağdurlarına yardımcı olan her insana müteşekkiriz.”

“HERKESİ BU TÜR PROJELERE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Kampanyaya en oldukça katkı elde eden kuruluşlardan Hollanda İşbirliği Derneğinin Başkanı Mehtap Akkaya da Büyükelçi Wijnands’ın yarışmaya katılacağını açıklamasının sonrasında iyi mi yardımcı olabileceklerini düşündüklerini ve kampanyaya sponsor olmaya karar verdiklerini anlattı.

Akkaya, “Depremin üstünden aylar geçti. İlk zamanlardaki katkılar oldukça değerli ve oldukça değerliydi fakat ondan da daha kıymetlisi, bu katkıların devam ediyor olması zira bölgede uzun süre bu yardıma gereksinim var ve bu, hepimizin ortak sorumluluğu diye düşünüyorum. Dolayısıyla bireyleri, şirketleri, herkesi bu tür projelere yardımcı vermeye çağrı ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Wijnands, şarkıcı Karsu’nun Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde verdiği konsere katılarak toplanan yardımların Karsu Vakfına bağışlanmasına dair sanatçıya 41 bin avroluk temsili çek takdim etmişti.

Karsu Vakfının web sitesindeki hesap numaraları üstünden yardımların toplandığı kampanya, bugün sona erdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort