Müfettiş nasıl olunur? Müfettiş olma şartları neler?

Meslek seçimlerinde maksimum dört gözle beklenen mesleklerden bir tanesi de müfettiş. Üniversite için tercih meydana getirecek adaylar müfettiş mesleğine dair birçok ayrıntıyı merak ediyor. Peki, müfettiş iyi mi olunur? Müfettiş olma şartları neler?

MÜFETTİŞ KİMDİR, NE İŞ YAPAR?

Müfettiş kelimesi anlamına bakıldığında deneyim etmen ve ya denetmen olarak tanımlanmaktadır.

Müfettişler, bağlı olduğu görevlere süren bütün çalışmaların denetlenmesinden görevli olan kişilerdir. Dahil olduğu mevzu hakkında özel işlemlerin tahkikatı adına vazife alırlar. Aynı zamanda bu kişilerin görevlerinde her daim doğru ve dürüst davranma esasları vardır. Bu nedenle müfettiş olabilmek adına oldukça mühim şartlar öne sürülmektedir.

MÜFETTİŞ NASIL OLUNUR?

Müfettiş olmak adına ilk ilkin İş Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nin belirlediği meslek grubunun eğitimini veren alakalı bölümlerden mezun olmak gerekir. Bu meslek adına bilhassa eğitim veren tek bir bölüm bulunmadığını bilmek gerekir.

Müfettiş olmak için eğitimin yanı sıra yerine getirilmesi ihtiyaç duyulan birtakım şartlar da vardır:

– Müfettiş olabilmek adına kişilerin 35 yaşını aşmamış olması şartı bulunmaktadır.

– Erkek adayların askerlik ile ilişkilerinin sonuçlanmış olması önemlidir.

– Kişilerin 4 senelik fakülte mezun olması da oldukça mühim bir şarttır.

– Adaylar 657 sayılı olan Devlet Memurları Kanunu gereğince belirtilen 48. Maddenin niteliklerini taşımak zorundadır.

– Kişinin adli sicil kaydının pak olması, yabancı dil ve KPSS sınavlarında da geçerli bir başarı göstermeleri gerekmektedir.

– İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına girmek ve geçerli puan almak, Sınav sonra İş Müfettişi Yardımcısı olarak vazife yapmak, 3 yıl destek olarak çalışmak,

– Çalışma devri süresince not averajı minimum 70 puan olmak,

– Yeterlilik sınavına girmek ve geçerli puan almak.

Müfettiş olabilmek adına muayyen okullardan mezun olmak gerekir. Ayrıca adayların mezuniyet belgelerini göreve atamalarının yapılacağı tarihe kadar almış olmaları şarttır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort