Zeytinyağlı bal maskesi nasıl yapılır? Zeytinyağlı bal maskesinin saça faydaları neler?

Cilt bakımından saç bakımına kadar çoğu alanda kullanılan zeytinyağını evinizde bulabileceğiniz malzemelerle saç maskesi hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağı kullanarak hazırlayacağınız saç maskesi saçlarınızın gereksinim duyan bakımı yapacaktır. Peki, zeytinyağlı bal maskesi iyi mi yapılır? Zeytinyağlı bal maskesinin saça yararları neler?

Sağlıklı uzayan saçların sırrı içten ve dıştan derli toplu bakım yapmaktır. Vitamin bakımından varlıklı beslenmek ve saçlara maske yapmak sıhhatli bir saç uzamasını sağlayacaktır.

Şifaları saymakla bitmeyen zeytinyağını saçlara da uygulayabilirsiniz. İşte zeytinyağlı saç maskesi tarifi…

ZEYTİNYAĞLI BAL MASKESİ NASIL YAPILIR?

Kuru, yıpranmış ya da karma saçlara haiz kişiler için zeytinyağı ve bal maskesi önerilir. Bu tabii bileşenler saçı ağırlaştırmadığından yağlı saçlar için de kullanılabilir.

– 3 yiyecek kaşığı sızma zeytinyağı

– 1 yiyecek kaşığı bal

– 1 E vitamini kapsülü

zeytinyagi-sacta-ne-kadar-bekletilir-001.jpg

Saç maskesi yapımı

Zeytinyağı ve balı bir kapta karıştırın. E vitamini kapsülünü açın ve bu karışıma sıkın. Karışım pürüzsüz olana kadar çırpın.

Saçınızı şampuanlayın ve kurutun. Saçınızı ayırın ve karışımı ellerinizle ya da bir fırça ile köklerden uçlara doğru uygulayın.

Saçınızı bir duş başlığıyla örtün. 30-90 dakika bekleyin. Saçınızı şampuanlayın ve saç kremi ile bakımı tamamlayın.

Bal bir nemlendiricidir ve saçı yumuşatmaya destek olur. Ayrıca kepeği azaltmaya yardım eden antimikrobiyal özelliklere de sahiptir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort