Taksicinin “kısa mesafe” kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri hayatını kaybetti

Beyoğlu‘nda evine gitmek için durdurmak istediği taksinin şoförü tarafınca kısa mesafe sebebiyle araca alınmayan 57 yaşındaki Fas uyruklu adam, çıkan dövüşte taksici tarafınca sokak ortasında tekme ve yumruklarla dövüldü. Kavga sırasında yere düşerek başını çarpan erkek ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Dehşet anları kameralara yansırken, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polislerinin yakaladığı taksici ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 10.30 sıralarında Beyoğlu Asmalı Mescid Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aşağı yukarı 11 sene ilkin ailesiyle beraber yurda gelen 57 yaşındaki Fas uyruklu Jamal Doumane, muhtelif işlerde çalıştıktan sonra bir gece kulübünde bodyguardlık hazırlamaya başladı. Bu süre içinde ikamet izninin süresi dolan adam, ülkesi Fas’a döndü. Yaklaşık 3 ay sonra geri gelen adam, ikamet iznine müracaat ederek sonucunu beklemeye başladı.

Taksicinin 'kısa mesafe' kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri yaşamını kaybetti

Bu süre zarfında erkek vaka günü dostlarını ziyaret etmek için eskiden çalmış olduğu gece kulübüne gitti. Sabah saatlerinde kulüpten çıkan Doumane, Şişli Mecidiyeköy’deki evine gitmek için yoldan geçen bir taksiyi durdurdu. Taksici iddiaya göre adamı, gideceği adresi kısa mesafe bulması sebebiyle aracına almadı. Bunun üstüne duruma sinirlenen Doumane, giden taksinin arka tamponuna eliyle vurdu. Bu duruma sinirlenerek aracından inen taksici ile erkek içinde münakaşa çıktı. Tartışmanın aniden kavgaya dönüştüğü olayda, taksici adamı iterek yere düşürdü. Yerden kalkan adam, taksicinin üstüne yayan kavgayı sürdürdü. Devam eden dövüşte taksici, attığı yumrukla Doumane’yi bir kez daha yere düşürdü. Başını asfalta çarpan erkek olduğu yerde hareketsiz şekilde kalırken, taksici ise aracına binerek kaçtı. Yaşananlar ise emniyet kameralarına anbean yansıdı.

Taksicinin 'kısa mesafe' kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri yaşamını kaybetti

Olayın sonra çevredekilerin suç duyurusu üstüne vaka yerine sıhhat ve polis kadrosu sevk edildi. Kısa müddette gelen sıhhat ekipleri, ağır vurulan ve bilinci kapalı olan Jamal Doumane’yi yaptıkları ilk müdahalenin sonra ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi dibine aldı. Burada müdahalesine devam edilen insanın beyin kanaması geçirdiği belirleme edildi. Adam sonra ambulansla Avcılar’daki Murat Kölük Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan insanın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Gece saatlerinde ise hayati fonksiyonları duran insanın yaşamını kaybetmiş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Taksicinin 'kısa mesafe' kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri yaşamını kaybetti

Olayla alakalı konuşan insanın eşi Fatima Krib, “Eşim Taksim’de bir taksi durduruyor ve taksici ile aralarında münakaşa yaşanıyor. Kısa mesafe olduğu söyleyerek onu almak istemiyor. Daha sonra aralarında münakaşa çıkıyor ve eşim kapıyı sertçe vurarak taksiden iniyor. Taksici de sinirlenerek eşime yumruk arıyor. Darbenin etkisiyle eşim yere düşüyor ve kafasını kaldırıma vuruyor. Ardından çevredekiler ambulansa haber veriyor ve hastaneye kaldırılıyor. Beni tanımadığım bir numara aradı ve ‘eşinizi Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüyoruz’ dedi. İlk müdahalenin sonra yoğun bakımda yer olmadığı için ambulans ile Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu oldukça ağır. Sürekli kalbi duruyor, yarım saatten fazla kalbi durdu. Beyin ölümü gerçekleşti. Ben ziyaret ettiğimde gördüm ki eşim bitti. Ben Türkiye devletine güveniyorum, eşim için hakkaniyet istiyorum” dedi.

Taksicinin 'kısa mesafe' kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri yaşamını kaybetti

Yaşananların sonra Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, geniş çaplı çabalama başlattı. Çalışmalar kapsamında adabı muaşeret şahitlerinin ifadesine başvuran polis ekipleri, çevredeki emniyet kameralarını da incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar kararında adamı döverek beyin ölümüne neden olan taksicinin Doğan G. olduğu belirleme edildi. Devam eden çalışmalarda kullandığı taksinin plakasının da 34 TAV 28 bulunduğunu belirleyen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, Doğan G.’yi Balo Sokak’ta kaçmak üzereyken kıskıvrak yakaladı.

Taksicinin 'kısa mesafe' kavgasında tekme tokat dövdüğü yabancı uyruklu müşteri yaşamını kaybetti

Gözaltına alınan Doğan G., ifadesi alınmak ve adli işlemleri yapılmak suretiyle emniyete götürüldü. Burada adamı dövdüğünü itiraf eden ve yaşananları özetleyen Doğan G. “kasten yaralama” suçundan adli prosedür yapılması sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Doğan G. adli denetim hükümleri uygulanarak ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Asayiş Büro Beyoğlu kavga Fas 3. Sayfa Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort