Arzu Okay kimdir? Kaç yaşında, nereli? Arzu Okay hayatı ve biyografisi!

Gündemde bulunan adlardan biri olan Arzu Okay ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar adıyla sık sık karşılaşmış olduğu isim olan Arzu Okay’ın yaşamını araştırıyor. Peki, Arzu Okay kimdir? Kaç yaşında, nereli? Arzu Okay yaşamı ve biyografisi! Detaylar haberimizde.

ARZU OKAY KİMDİR?

Arzu Okay (d. 23 Haziran 1955, İstanbul), Türk sinema oyuncusu. Annesi ile sürücü olan babası o 10 aylıkken boşanan Arzu Okay, Mecidiyeköy Lisesi’nde okudu fakat okulu bitiremedi. 1969 senesinde bir fotoromanda Zeki Müren’le oynadı. Saklambaç gazetesinin 1970 senesinde açmış olduğu yarışmada birinci seçildi, sonrasında İtalya’daki yarışmada 4. oldu.

Sinemaya öncelikle Ayhan Işık ile başrolünü paylaşmış olduğu “Ölünceye Kadar” isimli film ile adım attı. 70’lerin seks furyası döneminde vamp hanım olarak ismini duyurdu. Liseyi dışarıdan bitirmek için dersler aldı. Eşiyle birlikte deri işi yapan ders almış olduğu öğretmenlerden biriyle konsorsiyum kurdu. 22 yaşlarında Londra’ya 7 ay süreyle İngilizce öğrenmek için gitti. Daha sonrasında şarkıcılık hazırlamaya başladı, İbrahim Tatlıses’in de olduğu bir kadro ile Anadolu turnesine çıktı.

Sinemayı bırakmasının sonrasında 1984 senesinde Paris’e gitti ve dericilik üstüne ticarete atıldı. 1984-1986 içinde Paris’te iş yeri açtı. 1990 krizinde battı ve sonrasında yeniden toparlandı. 1985 senesinde Paris’te tanıştığı bir Fransız ile 7 sene devam eden bir evlilik yaptı. “Eda Su Neidik” (d. 16 Şubat 1987) isminde ressam bir kızı vardır. 2012’de 10. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde Onur Ödülü aldı.

25 Mayıs 2013 tarihinde Erzurum’da düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali’ne server olarak katıldı. 2015 senesinde oyuncu ve yazar Görkem Yeltan’ın yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi “Yemekteydik ve Karar Verdim” isimli sinema filmimizde başrolde oynadı.

Arzu Okay Gündem Magazin Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort