İYİ Parti’de bir istifa daha: Oğul Aktuna partisinden ayrıldı

Aktuna, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, İYİ Parti’de bürokrasi yapma zemininin ortadan kalktığını söyledi.

İktidar ve muhalefetin siyasal tarzının haricinde bir hareket oluşturmak için adım attığını özetleyen Aktuna, cumhurbaşkanı seçim süreci ve sonra muhalefetin öz eleştiriden uzak bir tavır sergilemesinin İYİ Parti‘den çekilme etme sonucunda etkili bulunduğunu kaydetti.

Aktuna, karşıcılık partilerinin kendi sorunlarıyla uğraştığını anlatım ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir kaos yaşıyor. İYİ Parti ayrı problemlerle uğraşıyor. İkisi de topluma şu anda ümit vermekten uzak gözüküyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

“KENDİ DERDİNE DÜŞMÜŞ BİR MUHALEFET”

Oğul Aktuna, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, şunları aktardı:

“Meral Başkan’ımız ve Kemal Başkan’ımız Sayın Erdoğan’a devamlı demokrasi dersi veriyor. Senelerdir antidemokratik uygulamalarını eleştiriyorlar. Peki madem siz bu kadar demokratsınız niye blok listeyle kurultaya çıkıyorsunuz? Niye demokrasiyi çiğniyorsunuz? Muhalefet blokunda ümit veren bir parti ve önder kalmamıştır. Şu andan sonra Erdoğan’ın yapmış olduğu zamlar eleştirilse bile bir tesiri kalmamış. Hatta eleştirecek tarihi yok. Kendi derdine düşmüş bir muhalefet. Kendi koltuğu için uğraşan bir karşıcılık İYİ Parti de CHP de.”

Bir yıldır siyasal geleceği için çalışmalar yürüttüğünü belirten Aktuna, ilkin bir hareket, sonra bir parti kurmaya hedeflediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort