2024 için yüzde 15 + 10, 2025 için yüzde 6 + 5

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklilerinin ikinci zam teklifini duyurdu. 1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde taraflar ikinci kez bir araya geldi.

2024’te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam öneri edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

“KÜMÜLATİF ARTIŞ ORANI İSE YÜZDE 57’Yİ BULMAKTADIR”

Bakan Işıkhan, “Sadece mali haklar değil toplumsal haklara da dair birden fazla öneri maddesi bulunmaktadır. Bu çerçevede 6. Dönemde toplu sözleşmeler yoluyla amme çalışanlarının geneline yönelik olarak 53 madde, 11 hizmet kolumuza yönelik olarak 270 madde, toplamda ise 323 madde üstünde uzlaşmaya varmıştık. Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta memurlarımız için kazanım sayılacak birden fazla maddemiz olduğunu göstermektedir. Maaş artışıyla alakalı ikinci teklifimizle beraber sizlerin istekleri olarak amme çalışanlarının geneline yönelik iletilen birtakım hususlarda amme çalışanlarımıza mühim bilgiler vermek isterim. Kamu İşveren Heyeti olarak 2024 yılı ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam önerildi. 2025 yılı ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 olarak teklifimizi açıklıyorum. 2024 Ocak ayında enflasyon tahminlerini dikkate aldığımızda, amme personelimize yüzde 43’ü bulan bir artış öngörülmüştür. 2024’ün ikinci 66 aylık devre zammıyla beraber ise kümülatif artış payı ise yüzde 57’yi bulmaktadır” diye konuştu.

“BELİRLİ ŞARTLARDA DİSİPLİN AFFI ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Bakan Işıkhan öneri öncesindeki konuşmasında, “Sadece mali haklar değil, toplumsal haklara dair birden fazla öneri maddesi bulunmaktadır. Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta üstünde uzlaşacağımız birden fazla maddemiz olduğunu göstermektedir. Birinci dereceye ulaşan bütün amme görevlilere 3600 ek gösterge için yetkili konferedasyonla beraber çabalama yapacağız. Belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız. Görevde yükselme imtihanlarının belli süre ve derli toplu aralıklarla yapılması için çalışmaları sürdüreceğiz. Hac izni verilmesi konusu, TOKİ konutlarında evi olmayanlara öncelik verilmesi konusu ile alakalı paydaşlarımızla yakın istişare içerisinde bulunacağız” ifadelerine yer verdi.

“REFAH PAYI, GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”

İkinci zam teklifinin sonrasında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Gelen teklife baktığımızda bundan önceki tekliften bundan önceki tekliften 2 puan yukarıya çıkılmış olması tekliflerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Bu açıdan ilkin hayretlerimi anlatım ediyorum. Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon hedefi yüzde 33 olarak ortada dururken tekliflerin 23’lü, 25’li rakamlarda geziyor olması anlaşılır değil. Masanın kesintisiz işlemesine gerek var. Bu masada refah payı, görmezden gelinmemeli. Refah payı için rastgele masada bir şey söylenmedi. Masayı sonuna kadar işleteceğiz, biz çözümden yanayız. Bu zeminde konuşulacak pek fazla bir şey yok fakat biz çözümden yanayız. Kamu işveren heyetini tekrar değerlendirme hazırlamaya çağrı ediyorum. Tekliflerimiz değerlendirilmezse bir sendika ne yapması gerek görülürse onu yapacağız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort