MEMUR-SEN zam açıklaması nedir? Memur-Sen zam pazarlığı ne durumda?

Memurlar, hükümetin toplu kontrat zammı için sunmuş olduğu 2. tekliften de memnun kalmadı. 2024’te yüzde 25, 2025’te yüzde 11 oranındaki zam teklifini eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu. İşte MEMUR-SEN zam açıklaması nedir? Memur-Sen zam pazarlığı ne durumda? Soruları ile ilgili son detaylar…

Memurlar, hükümetin toplu kontrat zammı için sunmuş olduğu 2. tekliften de memnun kalmadı. 2024’te yüzde 25, 2025’te yüzde 11 oranındaki zam teklifini eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Gelen teklife baktığımızda, bundan önceki tekliften 2 puan yukarıya çıkarılması bizim anlaşılmadığımızı anlatım ediyor. Bu açıdan hayretlerimi anlatım ediyorum. Bu teklifler ciddi rakamlar olmak suretiyle tekrar getirilmeli. Refah oranı görmezden gelinmemeli.” ifadelerini kullandı.

Hükümetin ilk teklifi ise 2024’te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025’te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 olmuştu. İlk öneri ile ikinci öneri arasındaki ayrım yüzde 2 oldu.

Zam teklifini açıklayan Bakan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğindeki hükümetlerimiz 22 yılda birçok müdahale ve felaketlere karşı kuvvetli irade ortaya koymuştur. Enflasyonist baskılarla savaşım etmek için memur, işçi, çiftçiye destek sunar verdik, vermeye devam ediyoruz. Biz yönetimde bütçenin tekrar dağıtımında bütün paydaşları düşünerek hareket etmeye itina gösteriyoruz. Biz Türkiye’ye 22 senedir büyük resimden bakıyoruz. Sürekli toplumsal adaleti sağlamaya büyük ehemmiyet veriyoruz. Toplu kontrat sürecinde gelen istekleri bu bakış açısıyla değerlendirdiğimizi anlatım etmek isterim.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, pazarlık süreci başlamadan katılmış olduğu bir programda, “Bugün memurda 30 binin dibine alan bir insanın ölüm kalım şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir. Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur iyi mi ayakta kalabilecek? Bu ücretlerle bu saatten sonrasında ev ve otomobil alma şansı yok. 30 binin altında olmaması icap eder üzerinde olması gerekir.” demişti.

MEMUR-SEN zam açıklaması nedir? Memur-Sen zam pazarlığı ne durumda?

  1. 2024-2025 yıllarında toplam yüzde 110 zam isteyen Memur-Sen’in istekleri şöyle:
  2. Verilen sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için ilk önce maaşlarda 1.650 TL artış istiyoruz.
  3. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine;
  4. 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle Refah Payı dahil toplamda %70,
  5. 2025 yılı için 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah Payı dahil toplamda %40 artış istiyoruz.
  6. Toplu Sözleşme ikramiyesinin artırımlı ve aylık olarak ödenmesini istiyoruz.
  7. 1. Dereceye gelmiş bütün amme görevlilerinin Ek Göstergelerinin 3600 olmasını istiyoruz.
  8. Kamu görevlilerine aylık 7.650 TL Kira Yardımı yapılmasını istiyoruz.
  9. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak GİH’e geçirilmesini istiyoruz.
  10. Ramazan ve Kurban Bayramlarında, tek tek 4.850 TL Dini Bayram ikramiyesi istiyoruz.
  11. Aile Yardımı olarak; eş yardımının 2.000 TL, çocuk yardımın 500 TL olmasını istiyoruz.
  12. Gelir Vergisinin %15’e sabitlenmesini istiyoruz.
  13. Mühendis, şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, şef vb. ünvanlı personelin hususi hizmet tazminatı ve ek ödemeler dahil mali haklarının tekrar belirlenmesini istiyoruz.
  14. Deprem bölgesindeki amme görevlilerine ödül verilmesini ve tazminatlarının 2025 yılı sonuna kadar ödenmesini istiyoruz.
  15. Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarının üç yılı aşmayacak şekilde periyodik olarak yapılmasını istiyoruz.
  16. Kıdem aylığı hesabındaki gösterge rakamının 100’e yükseltilmesini ve süre sınırlamasının kaldırılması istiyoruz.
  17. Fazla Çalışma, Harcırah, Arazi Tazminatı, Giyecek Yardımı ve Yemek Yardımlarının artırımlı olarak ödenmesini istiyoruz.
  18. 4688 sayılı Kanun’un evrensel prensip ve normlara makul hale getirilmesini istiyoruz.
  19. Kamu Personel Sisteminin; ücret skalası, ünvan, kariyer gibi hususlar iyileştirilerek, revize edilmesini istiyoruz.
  20. Engellilere, gazilere, gazi ve şehit yakınlarına ilave ödeme yapılmasını istiyoruz.
  21. Disiplin cezalarının affına yönelik, belli kıstaslarla 17 sene sonrasında düzenleme yapılsın istiyoruz.
  22. Kadın amme görevlilerinin 16 hafta olan ücretli doğum izinlerinin 32 hafta olmasını, süt izni sürelerinin artırılmasını ve yarım zamanlı çabalama hakkının fiili programa dönüşmesini istiyoruz.
  23. Doğum yardımının 5.098 TL, evlenme yardımının 24.215 TL, ölüm yardımının 19.372 TL olarak ödenmesini istiyoruz.
  24. Kurumlarda bedava kreş hizmeti verilmesini, bu hizmetin sunulamadığı yerlerde 2.778 TL, kreş yardımı verilmesini istiyoruz.
  25. 8.077 TL seyyanen zammın emekli amme görevlilerine de yansıtılmasını istiyoruz.
  26. Emekli amme görevlilerinin, son olarak vazife yaptıkları kurumların dâhil olduğu hizmet kolundaki sendikalara üye olabilmesini istiyoruz.”
Serhıldan Hülakü

Memur zammı Memur Gündem Ekonomi Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort