Arif Verimli Zonguldak’ta yaşanan vahşete sessiz kalmadı: Acilen ruh sağlığı yasası çıkarılmalı

Zonguldak Devrek’te yaşayan bir kadın, anne ve annesini baltayla öldürüp ceset parçalarını camdan dışarı attı. Gözaltına alındıktan sonrasında sıhhat kontrolüne götürülen kadın, kendi serçe parmağını ısırıp kopartarak yuttu. Tüyler ürperten vakayla alakalı takipçilerinin soruları üstüne paylaşım yapan Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, her ile nüfus oranına göre yataklı psikiyatri hastanesi yapılması icap ettiğini söyledi.

Türkiye’nin gündemine oturan vahşetle alakalı takipçilerinden oldukça sual aldığını söyleyen Verimli, X hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Çok sual geliyor ama Zonguldak’taki vakayla alakalı konuşmayacağım. Her ile o ilin nüfusunun oranına göre belirlenecek Yataklı Psikiyatri Hastanesi ve acilen Ruh Sağlığı Yasası istiyoruz diyorum derli toplu olarak” ifadelerini kullandı.

Dün saat 04.00 sıralarında Devrek İlçesi Çaydeğirmeni beldesindeki evde gerçekleştirilen vakada ruhsal problemleri olduğu iddia edilen Rabia Çataklı, anası Şeyda Çataklı ve ninesi Medine Küçükkuyu’ya uyurken baltayla saldırdı. Çataklı, anası ve anneannesini bıçakladıktan sonrasında cesetlerinden parçalar keserek camdan dışarı fırlattı.

Olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, dairenin kapısını kırarak eve girdiklerinde Rabia Çataklı’yı elinde baltayla yakaladı. Anne Şeyda Çataklı ile anneanne Medine Küçükkuyu’nun cansız bedenleri otopsi yapılmak suretiyle hastaneye kaldırıldı. Rabia Çataklı ise gözaltına alındı. Çataklı’nın emniyetteki ifadesi esnasında da yalnızca tekbir getirdiği, katliam anında evde sela okumuş olduğu ortaya çıktı. Çataklı’nın hastanedeki sıhhat denetimi esnasında ise kendi serçe parmağını ısırıp kopartarak yuttuğu öğrenildi. Rabia Çataklı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ecem Altan
Ecem Altan
Magazin Sorumlusu Haberler.com – Hukuk

Arif Verimli Hukuk 3. Sayfa Magazin Sağlık Toplum Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort