Enflasyon farkı verilecek! Zam teklifi belli oldu…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Geçtiğimiz hafta amme emekçilerimizin mali ve toplumsal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin bütün tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını umut ediyorum.” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur zammı için meydana getirilen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sonrası kamera karşısına geçti.

Konuşmasını AK Parti’nin kuruluşunun 22. Yıldönümünü kutlayarak başlayan Işıkhan, görüşmede belli bir noktaya ulaştıklarını belirtti. Tarafların uzlaşısıyla başarıyla neticelendireceğiz, Toplu Sözleşme ile ciddi iyileştirmeler sağladık, 967 madde üstünden görüşmeleri sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, ocak ayından enflasyon farkı verileceğini belirten Işıkhan, 2024 yılı ilk ay için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9 zam önerdiklerini aktardı. 2025 yılı için ilk altı ay yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 teklifinde bulunduklarını açıkladı.

Gözler memur kesiminin cevabına çevrildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort