Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı CIA’in Çinli casusunu ortaya çıkardı

China Radio International‘ın haberine göre, 1971 doğumlu olan zanlı Zeng, Çin’in bir askeri endüstri grubunun personeliydi. Zeng, birimi tarafınca İtalya’ya okumaya gönderildiğinde ABD’nin Roma Büyükelçiliği’nden bir yetkili Zeng ile müşerref olmak için fırsat kolladı. Ondan sonrasında yemek, seyahat ve opera gibi etkinliklerle Zeng’le yakın ilişki kurdu.

İkilinin ilişkisi giderek derinleşirken Amerikalı yetkili Zeng’e CIA’nin Roma istasyonunun bir üyesi olarak kimliğini belirtti ve Zeng’e büyük bir ücret ödeme ve ailesinin ABD’ye göç etmesini sağlama lafı verdi, bunun karşılığında da Zeng’den Çin’in titiz askeri bilgilerini istedi. Zeng, bunu kabul etti ve Amerika ile casusluk anlaşması imzaladı. Zeng, Çin’e döndükten sonrasında CIA personeli ile çoğu kez gizlice görüşmeye devam etti ve Çin’in birden fazla temel istihbarat bilgisini aktardı.

Çin amme güvenliği incelemenin sonrasında Zeng’in casusluk faaliyetlerine dair kanıtlar elde etmiş olduğu ve vakası savcılığa havale etmiş olduğu öğrenildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort