SÜPER LİG’E YENİ KURALLAR GELDİ! TFF Süper Lig değişen kurallar neler?

‘Sıfır Tolerans’ başlığıyla başlayan sunumda birtakım kurallar güncellenirken birtakım kurallarda yeni getirildi. Yeni gelen kurallar taraftarından yöntem direktörüne yeşil sahadaki herkesi ilgilendirecek. Peki nelerdir bu kurallar? TFF Süper Lig değişen kurallar neler? İşte detaylar…

TFF SÜPER LİG DEĞİŞEN KURALLAR NELER?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri kapsamında oyun kuralları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki görüşmede MHK eğitimcileri Hugh Dallas ve Tarık Ongun oyun kuralları ile alakalı bilgiler verdi.

TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, karşılaşmalarda hakemlere ve rakip yöntem alana yönelik agresif davranışlara izin vermeyeceklerini kaydederek, “Teknik alandaki yetkililerin davranışlarına rağmen oldukça duruş sergileyeceğiz. Bu hususta kararlı şekilde saygısızlık, gösteren, aşırı agresif tasarruf sergileyen, aşağılayıcı, rahatsız edici tutumda müsabakanın hakemlerine bu yolla davranış kişiler mutlaka ihraç edilecek. Rakip takımın yöntem alanına giriyorsa, gene aynı şekilde ihraç edilecek. Teknik alandaki kişiler mutlaka görevli davranış sergilemeliler. Bu bağlamda mutlaka sıfır hoşgörü sergileyeceğiz. Hakemlerimiz güçlü, yılmaz, tutarlı ve yürekli bir tasarruf sergileyecekler” diye konuştu.

SÜPER LİG'E YENİ KURALLAR GELDİ! TFF Süper Lig değişen kurallar neler?

SÜPER LİG’E GELEN YENİ KURALLAR 2023-2024

  • Yedek kulübesinde yöntem anlamda direktifleri veren şahıs olarak yalnızca bir şahıs ayakta durabilecek.
  • Yedek kulübesindekiler görevli davranacak, aksi davranışlar 4. hakem vasıtasıyla maçın hakemine bildirilecek. Yani yedek kulübesindekiler ayağa kalkamayacak ve kart isteme talebinde bulunamayacaklar.
  • Saha içerisindeki saygısızlıklara hoşgörü gösterilmeyecek ve kart gösterilecek.
  • Kaleye çekilen şutlarda topun elle kesilmesi sarı kart ile cezalandırılmayacak fakat kaleci gibi uzayan eller pozisyonlarında bu vaziyet geçerli değil.
  • Umut veren hücumu elle kesme kart ile cezalandırılacak fakat penaltı var ise kart gösterilmeyecek.
  • Ayaktan sekip ele çarpan top, ümit veren bir pozisyon değilse ihlal sayılmayacak. Eğer ümit veren pozisyon ise cezalandırılacak.
  • Penaltı vuruşları esnasında alan ihlali yapan oyuncular ile alakalı VAR hakemi daha ilkin uyarı yapıyordu. Yeni kurala göre artık VAR, doğrudan hakeme tıpki ofsayt pozisyonlarında olduğu gibi atışın yeniden edilmesini söyleyecek.
  • Gol lukları de kaybedilen zamana eklenecek.

SÜPER LİG'E YENİ KURALLAR GELDİ! TFF Süper Lig değişen kurallar neler?

Serhıldan Hülakü

Gündem Spor Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort