VGM BURS BAŞVURU TARİHLERİ | Yükseköğrenim ve üniversite burs başvuruları başladı mı? 2023-2024 VGM burs başvuru nereden, nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu kifayetsiz öğrencilere verilmektedir. KYK bursu alanlar VGM bursundan faydalanamaz ama ikisine de müracaat yapabilir.Peki, VGM BURS BAŞVURU TARİHLERİ nedir? Yükseköğrenim ve üniversite burs başvuruları başladı mı? 2023-2024 VGM burs müracaat nereden, iyi mi yapılır? İşte detaylar…

Gerek ortaöğrenim eğitim yardımları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başlangıcında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler içinde alınır. Başvuru biçimi ve tarihi Genel Müdürlüğün internet sitesi üstünden müracaat başlama tarihinden minimum onbeş gün ilkin duyurulur.

  • Ortaöğrenim Eğitim Yardımı Burs müracaat tarihleri: 1 Ekim 2023 – 15 Ekim 2023
  • Yükseköğrenim Bursu tarihi: Henüz kesinleşmemiştir
  • Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu tarihi: Henüz kesinleşmemiştir

Ortaöğrenim için başvurular başlamışken yükseköğrenim için hemen hemen başlamadı. Başvuru tarihleri Genel Müdürlüğün internet sitesi üstünden müracaat başlama tarihinden minimum on beş gün ilkin duyurulur.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum internet sitesi www.vgm.gov.tr üstünden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başlangıcında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler içinde alınır. Başvuru biçimi ve tarihi Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üstünden müracaat başlama tarihinden minimum onbeş gün ilkin duyurulur. Başvuru neticeleri gene www.vgm.gov.tr adresi üstünden açıklanmaktadır.

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üstünden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde aygıt işletim sisteminin sürümünden kaynaklı problemler yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu masaüstü bilgisayar ya da laptop üstünden yapmanız önerilir. Bilgisayarda müracaat yaparken Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla FireFox tarayıcılarını kullanarak başvurunuzu problemsiz bir halde yapabilirsiniz.

VGM BURS BAŞVURU TARİHLERİ | Yükseköğrenim ve üniversite burs başvuruları başladı mı? 2023-2024 VGM burs müracaat nereden, iyi mi yapılır?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında olası olan en hızlıca ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme meydana getirilen aya kadar geriye dönük olarak yapılır.

Serhıldan Hülakü
Serhıldan Hülakü
SEO Haber Editörü Haberler.com – Gündem

Gündem Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort