Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Emeklilerin gözü kabine kararında!

Kabine toplantısı, iki haftalık aranın sonrasında bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı. İç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomideki son vaziyet ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 15.10’da başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nı telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin detaylarını Kabine üyelerine aktaracak. Sorunun çözümü için sunulan tavsiyeler ve onların iyi mi hayata geçirileceği konuşulacak.

EKONOMİ KONUSU KONUŞULACAK

Kabine’nin en mühim mevzu başlıkları içinde bulunan ekonomiye geniş yer ayrılacak. Amerika merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın organizasyonunda aşağı yukarı 50 yatırımcının katılımı ile meydana getirilen toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ayrıntıları paylaşacak.

Bakan Şimşek dış yatırımcıları Türkiye’ye çekmeye yönelik yürütülen iktisat yönetiminin geldiği hafta ortasında başlayan ve memurları ilgilendiren toplu kontrat süreci de Kabine’de görüşülecek. Memur cephesinin beklentilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kabine’ye iletecek.

TOPLANTIDA KUR’AN-I KERİM’E YÖNELİK SALDIRILAR DA ELE ALINACAK

Kabine toplantısında, İsveç başta olmak suretiyle birtakım Batı ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik peş peşe düzenlenen saldırılar da görüşülecek. Terör örgütü mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan çirkin eylemlerine karşı atılacak adımlar değerlendirilecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort