Mustafa Sarıgül İBB adaylığı hakkında konuştu!

CHP‘de değişiklik tartışmaları devam ediyor. Yerel seçimlerde İmamoğlu‘nun yerine, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül‘ün aday gösterime başlayacağı iddia edilmişti. İBB adaylığı hakkındaki iddialara ilk kez cevap veren Sarıgül, her vakit Kılıçdaroğlu’nun yanısıra bulunduğunu söyleyerek, “Vefalı adamımdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP’nin İstanbul talibi olarak gösterileceğine dair iddialara ilk kez cevap verdi. Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun yanısıra bulunduğunu belirtti.

“BİR KERE O MAKAMA ADAY OLDUM”

Gazeteci Fatih Altaylı‘ya konuşan CHP’li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

”Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında bu şekilde bir kanaat var. Ne de bu şekilde bir şeyi konuştuk. Gündemde bu şekilde bir mevzu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan talibi falan olmayacağım. Söz mevzusu bile değil, sözü bile geçmedi. Geçmeyecek”

“KEMAL BEY’İN YANINDAYIM”

Parti içerisindeki Kılıçdaroğlu’na reaksiyon ve değişiklik krizini de yorumlayan Sarıgül, aleni açık Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra bulunduğunu vurguladı. “Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey’in yanındayım.”

”Ona yardımcı oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan’a çağrı ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir seyahat organize ettik. Çok yardımcı gördü, sevinçli oldu”

EMİR SARIGÜL’ÜN EYÜPSULTAN ADAYLIĞI

Mustafa Sarıgül, Oğlu Emir Sarıgül’ün Eyüpsultan adaylığı iddiaları ile ilgili ise şunları söyledi:

Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, diğer yer mi bilmiyorum. Kendi bilmiş olduğu iş, kendi siyasal çalışması. Benimle alakası yok.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort