Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanaması nasıl geçer?

Sık sık yaşanmış olan diş eti kanamalarının nedenini bilmek makul tedavinin uygulanması için önemlidir. Diş eti kanamaları rahatsızlık habercisi olabilir. Peki, diş eti kanaması niçin olur? Diş eti kanaması iyi mi geçer?

Diş eti kanamasının nedenini bilmek İdeal tedavinin belirlenmesi açısından olabildiğince önemlidir.

Diş eti hastalıklarının sadece dişler için fena bir vaziyet olmadığı ilaveten genel vücut sağlığı bakımında da ciddi sıhhat problemleri ile bağlantılı olduğu bilinmektedir.

Diş eti hastalıklarının tek sebebi fena ağız hijyeni değildir; vitamin eksikliği, periodontitis ve trombosit eksikliği gibi birtakım ciddi hastalıklar diş etlerinde kanamaya niçin olabilir. Diş eti kanaması ile ilgili dört gözle beklenen soruların cevapları aşağıda yer alıyor.

DİŞ ETİ KANAMASI NEDEN OLUR?

Diş eti kanamaları sert fırçalama, diş ipi ve protezlerin hatalı kullanımından kaynaklanabilir.

Diş eti kanamasının en mühim sebeplerinden biri diş etlerinde plak birikimidir. Aşırı biriken plak, gingivis adındaki renksiz bakteri plağı olan iltihaplanma ve kanamaya niçin olur.

Bununla beraber plak sertleştiğinde kanama ve periodontitis adındaki daha tehlikeli çene kemiği rahatsızlığına niçin olabilir.

En mühim sebebi bakteriyel enfeksiyonlar olan diş eti kanamasının öteki nedenleri şunladır:

– Diş eti iltihabı

– Sert fırçalama

– Gebelikte hormonal değişiklikler

– Kan sulandırıcı kullanmak

– Lösemi ve hemofili gibi kanama bozuklukları

– Böbrek yetmezliği ve karaciğer rahatsızlıkları

– Periodontitis

– Vitamin eksiklikleri

– Sigara kullanımı

DİŞ ETİ KANAMASI NASIL GEÇER?

İyi bir ağzı hijyeni sağlamak kanamalara karşı alınabilecek en iyi yoldur. Periodontal rahatsızlıkların oluşma riskini makul fırçalama ve diş ipi kullanması ile önlemek mümkündür.

Diş eti kanaması halinde size makul olabileceğini düşündüğünüz aşağıdaki seçeneklerden yararlanabilirsiniz;

– Diş eti kanaması ve ödemi indirmek için ılık bir tuzlu su ile gargara yapın.

– Herkes ağız yapısına makul yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanmalıdır. Eğer kanama ile beraber durumu şişlik problemi da takip ediyorsa kesinlikle yumuşak diş fırçası kullanması önerilmektedir.

– Antiseptik ağız bakım suları ile plak gelişimini önleyebilir ve kanamalara mani olabilirsiniz.

– Kanama ile beraber aşırı ağrı ve şişlik var ise diş hekiminize başvurun.

– Diş eti kanaması ve iltihaplanması için karanfil yağını kullanabilirsiniz. Karanfil yağını pamuk yardımı ile direk bölgeye uygulayın. Hafif bir yanma hissedebilirsiniz.

– C ve K vitamininden zengin; limon, greyfurt, portakal, çilek domates, ıspanak, marul ve zeytinyağı gibi gıdaları tüketin.

– Diyabet, süreğen hastalıklar ve kanama bozukluğu kararı ortaya çıkan diş eti kanamalarında durumu kesinlikle doktorunuza belirtin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort