Giresun’da akıntıya kapılan kadın 7.5 saat denizde yaşam mücadelesi verdi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Giresun’un Espiye ilçesinde yaşayan Feyza Alya Turan, ilçenin Sakarya köyü Batakçay sahilinde girmiş olduğu denizde, akıntıya kapılarak sahilde aşağı yukarı 3 kilometre açığa sürüklendi.

Akıntıdan kurtulmak için sahilden aşağı yukarı 3 kilometre açıkta bulunan dubalara tutunamayınca akıntıya karşı savaşım ederek denize girmiş olduğu sahile kadar yüzmeye çalıştı. Turan, aşağı yukarı 7.5 saatin sonunda sahile çıkmayı başardı.

Turan “İlçenin Sakarya köyü Batakçay denilen sahilinde dün saat 14.00 gibi denize girdim. Bir sürüre sonrasında akıntıya kapılarak açığa sürüklendim. Sahilden kaç kilometre mesafede bulunduğunu tam anlamıyla bilmediğim OPET gemilerinin boşaltım yapmış olduğu yerde bulunan dubalara kadar gittim. Ancak dubalara tutunamadım. Daha sonrasında denize girdiğim sahile geri yüzmeye çalıştım ama akıntı sebebiyle başaramadım. Saatlerce yüzdüm savaşım ettim. Sahili görüyordum ama bir türlü ulaşamıyordum. Bir ara artık sahile ulaşamayacağımı düşündümse de gene de mücadeleyi bırakmadım.” diyerek denizde verdiği hayat mücadelesini anlattı.

Sakinliğini koruduğunu söyleyen Turan, “Kesinlikle ürkü yapmadım yalnızca sahile ulaşmak için yüzmeye çalıştım. O anlarda ne bitkinlik ne susuzluk ne de açlık hissettim. Sadece kendimi sahile yüzmeye odakladım. Aradan kaç saat geçti bilmem ama sahile çıktığımda saat 21.30 civarıydı. Yaklaşık 7.5 saat denizde kalmışım. Sahile çıktığımda beni bekleyen sıhhat görevlileri vardı. İlk muayeneden sonrasında denetim amacıyla hastaneye kaldırdılar. Çünkü o denli saatten sonrasında yorgun düşmüştüm. Benim tavsiyen mutlaka bu şekilde bir durumda ürkü yapılmamasıdır” dedi.

“KESİNLİKLE PANİK YAPILMAMALI”

Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerine sahilde bekleyenlerin haber verdiğini de özetleyen Turan, “Denize gitmek için evden çıktıktan sonrasında akşam olup eve dönmeyince yakınlarım arıyor. Ancak telefonuma sahilde bulunanlar yanıt veriyor ve telefonun sahibinin orada olmadığını söylediklerinde denizde kaybolduğumu suç duyurusu ediyorlar. Bu sahilde jandarma, Sahil Güvenlik ve sıhhat ekipleri geliyor. Ancak onlar geldiği zaman de ben sahile ulaşmıştım. Beni hayata tutunduran soğukkanlılığım, ürkü yapmamak ve mücadeleyi bırakmamaktır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort