Çorum’un meşhur ’10 dilim kavunu’ tezgahlara çıktı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde hasadına başlanan ünlü ’10 dilim kavunu’ tezgahlarda yerini almaya başladı.

Sungurlu ilçesine bağlı 106 köyün aşağı yukarı 80’inde ekimi meydana getirilen 10 dilim kavununun hasadına başlandı. Hasadın erken başlayıp erken bittiğini söyleyen üreticiler, bu sürecin 3 aylık bir vakit diliminde gerçekleştiğini belirtti.

Kavşut köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Kuşbudu, bu sene aşağı yukarı 150 dönüm araziye 10 dilim kavun ektiğini, şu ana kadar 8 ton kavun yetiştiğini, bir kısmının da olgunlaşmasını beklediğini söyledi.

Hasadını yapmış olduğu 10 dilim kavunları kamyonet ile ilçe merkezinde kilosunu 15 TL’den sattığını belirten Kuşbudu, bu cins kavunlar hem aroması hem de veriminin hoş olduğundan ektiğini söyledi.

aw002207-01.jpg

‘KAVUNUN FİYATI İLK ÇIKTIĞINDA 15 TL’

İlk kavun hasadının çıkıp tezgahlardaki yerini almasıyla beraber fiyatının 15 TL bulunduğunu anlatım eden Kuşbudu, sürem sonuna doğru kavun bolluğunun olduğu vakit bu fiyatların düşeceğini söyledi.

Kavun yetiştiriciliği ve işçiliğinin oldukça zor bulunduğunu belirten Kuşbudu, “Bizim en büyük sorunumuz domuzlar. 15 adet domuz 100 dönüm bir tarlaya girmiş olduğu vakit bir gecede bitirebiliyor. Bizler sabaha kadar domuz nöbeti tutmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Kuşbudu, “Hem imaj hem de lezzet bakımından tüketiciler genelde bu zamanda 10 dilim kavunu tercih ediyorlar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort