Kabine toplanıyor, masada kritik maddeler var!

Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine‘nin gündeminde Tahıl Koridoru’nun geleceği ve dış yatırım odaklı iktisat planının yer alması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı, rafa kaldırılan tahıl koridoru ve Putin’in Türkiye ziyareti Kabine’de değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le yapmış olduğu telefon görüşmesinin şifrelerini Kabine ile paylaşacak.

50 YATIRIMCININ KATILIMIYLA YAPILAN TOPLANTI DA MASADA

Kabine’nin mühim başlıklarından bir tanesi de iktisat olacak. Amerika merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın organizasyonunda aşağı yukarı 50 yatırımcının katılımı ile meydana getirilen toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katılmıştı. Toplantıdaki gelişmeler Kabine üyeleriyle paylaşılacak.

Öte taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur cephesinin beklentilerini başta Erdoğan olmak suretiyle Kabine’ye iletecek. İkinci toplantı öncesi ilk değerlendirme yapılacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ SON DURUM ELE ALINACAK

Deprem bölgesinin tekrar inşası süreci de Kabine’nin öteki bir gündem maddesi olacak. Bölgede yürütülen çalışmalar ve anahtar teslim projelerde gelinen son vaziyet değerlendirilecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort