İstanbul’un plajları temiz çıktı – Son Dakika Türkiye Haberleri

“NUMUNELER LABORATUVARA AKTARILDIKTAN SONRA İVEDİLİKLE ÇALIŞMAYA ALINIR”

Klinik Dışı Mikrobiyoloji Birim Sorumlusu Biyolog Mustafa Tokgöz ise, “Yüzme suyu kalitesi yönetmeliği kapsamınca, Çevre Sağlığı ekiplerince alınan sular yüzme suları laboratuvarımıza numune kabul kriterleri kapsamında kabul edilir. Uygunluğu sağlanan, makul numune şartlarında alınan numuneler laboratuvara aktarıldıktan sonrasında ivedilikle çalışmaya alınır. Bakanlık bizlerden 2 bakterinin varlığını arıyor yüzme sularında. Bunlar Fekal Steptococ ve Enterokok bakterileridir. Bu bakterilerin neticelerini Çevre Sağlığı ekiplerine bildiririz. Ve Çevre Sağlığı ekipleri bu değerleri yönetmeliğin verdiği sınırın değerlerine göre iyi, orta, zayıf ya da kusursuz diyerek bilgilendirilmesini, yüzme suyu takip sistemine aktarır. Gerekli görüldüğü durumlardayız. O alana girişi, geçici ya da devamlı yasaklayabilir.” şeklinde konuştu.

BAKANLIK VERİLERİ AÇIKLIYOR

Sağlık Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya göre ise Türkiye, yüzme suyu standardını Avrupa Birliği mevzuatına ahenkli bir halde izliyor.

Bu kapsamda 35 ilde deniz ve göl sularında bakteriyolojik seyretme çalışmaları düzenleniyor. Yüzme alanlarında belirlenen seyretme noktalarından 15 günde bir il sıhhat müdürlükleri tarafınca alınan numuneler, Bakanlık bünyesindeki Halk Sağlığı Laboratuvarları’nda çözümleme ediliyor.

Tüm seyretme süreçleri Çevre Sağlığı Bilgi Yönetim Sistemleri (ÇSBYS) üstünden takip edilerek veriler anlık olarak güncelleniyor. Ayrıca Bakanlık, yüzme sularına yönelik bütün verileri yuzme.saglik.gov.tr web adresi üstünden kamuoyuyla paylaşıyor.

Bu platformda, yüzme alanlarının yöntem bilgileri, senelere göre nitelik sınıflandırmaları, plaj adları ve özellikleri gibi ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Yüzme alanlarının çözümleme sonuçları, cankurtaran hizmeti, yeme içme alanları, soyunma kabinleri ve duş gibi imkanlar ile ilgili malumat alınabiliyor. Yüzme alanlarına ait fotoğraflar ve bölgeye dair aktüel verilere de erişim sağlanıyor.


NTV’yi toplumsal medyadan takip edin

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort