Kiracısının elektrik, su aboneliklerini iptal edip ikametgahlarını sildirdi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 4 benlik Navruz ailesi, 2 sene ilkin Sedir Mahallesi’ndeki bir eve 1800 lira kira ile anlaşarak taşındı.

İlk senenin tamamlanmasıyla kira artış oranıyla alakalı ev sahibi S.A. ile görüşen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hasan Hüseyin Navruz, 3 bin 250 lirada anlaştı. Aradan geçen müddette 6 Şubat’ta yaşanmış olan büyük depremin sonrasında iddiaya göre Navruz’u arayan S.A., kirayı 9 bin 500 lira yapmak istediğini, kabul etmiyorsa evi boşaltmasını söyledi.

Kira artışını kabul etmeyen Navruz, anlaştıkları miktardan kirasını ödemeye devam etti. Sözleşme yenileme zamanı yaklaştığında Navruz ailesi yaşadıkları karşısında şoke oldu. S.A., Navruz adına kayıtlı elektrik ve su aboneliğini kendi üstüne aldı.

Navruz ise kira sözleşmesiyle giderek abonelikleri yeniden kendi adına aldı. Ancak ev sahibi S.A. bu prosedürü 2 kez gene tekrarladı. Bunun üstüne avukatıyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi’ne başvuran Navruz, abonelik işleminin değişikliğine şerh koydurdu. Ancak elektrik aboneliğine müdahale edemeyen Navruz’un evinin elektriği kesildi.

ÇOCUĞUNU OKULA KAYDETTİREMİYOR

Bununla yetinmeyen ev sahibi S.A., en son nüfus müdürlüğüne evinin tapusuyla müracaat ederek Navruz ailesinin ikemetgahını adresten sildirip kendini kaydettirdi. Şu an hiç bir yerde ikametleri bulunmayan Navruz ailesi, bu nedenden dolayı resmi kurumlarda prosedür yapamıyor. Hasan Hüseyin Navruz, bu nedenden dolayı çocuğunu okula kaydettiremediğini, avukatına vekalet verirken bile zorlandığını söyledi.

Yaşadıkları durumun yasal boşluklardan kaynaklandığını belirten Hasan Hüseyin Navruz, “2 senedir ailemle beraber aynı evde kiracı olarak yaşıyorum. Geçen sene kiramızı 1800 liradan 3 bin 250 liraya çıkarttık. 6 Şubat’taki depremden bigün sonra beni arayıp ‘Kiranı 9 bin 500 lira yaptım. Oturmayacaksan 15 gün içinde boşalt’ dedi. O günden sonra kendisiyle görüşmemiz olmadı. 17 Temmuz’dan itibaren abonelikleri üzerime olduğu halde tapuyla gidip 3 kez suyu ve elektriği kapattırdı. Ben kira sözleşmemle gidip suyu yeniden açtırdım. Elektrik hala kesik” dedi.

“YASAL BOŞLUKLARI KULLANIP, TAPUYLA İSTEDİĞİNİ YAPIYOR”

Yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını istediğini belirten Navruz, “Yasal boşlukları kullanıp, evde ben oturmama karşın tapuyla istediğini yapıyor. Son olarak ikemetgahımızı da buradan sildirip kendisini kaydettirdi. Sözleşmem devam etmiş olduğu halde bunu yaptı. Bu yüzden hiç bir resmi dairede prosedür yapamıyorum. Avukatıma vekalet vermek istedim, daha ilkin ihtarname çekmemiş olsaydım veremeyecektim. Önceden adres kaydım olduğundan vekalet verebildim. Resmi dairelerde prosedür yapamıyorum, hatta çocuğumu okula dahi kaydettiremiyorum. Ben yetkililerden bu mevzuya el atmasını istiyorum. Bu eziyetlerin son bulması gerekiyor” diye konuştu.

“TAHLİYE İÇİN VİCDANA SIĞMAYAN DAVRANIŞLAR İÇERİSİNE GİRMİŞTİR”

Müvekkilinin sözleşmesinin devam ettiğini ve tahliye için bir neden olmadığını söyleyen avukat Muhammet Bahadır Beycioğlu, “Kira bedelini zamanında ödemektedir. Ev sahibi tahliyeyi sağlamak için vicdana sığmayan davranışlar içine girmiştir. 10 günde 3 kere elektrik ve su aboneliğini kendi üstüne aldı. Nüfus müdürlüğünde yalan beyanda bulunarak adreste kendi yaşadığını iddia ederek ikametgahını da buraya aldırmıştır. Müvekkilim bu nedenden dolayı bankada, noterde, devlet dairesinde prosedür yapamamaktadır. Biz bu mevzuyla alakalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na kişinin özgürlük ve sükununu bozma suçundan, amme hizmetlerinden yararlanmasını engellediği gerekçesiyle ihbarında bulunduk. Süreç devam etmektedir ve müspet bir sonuç almayı bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort