BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okullara alternatif bir eğitim kurumu değil, örgün eğitim kurumlarını destekleyici bir eğitim kurumudur. BİLSEM mülakat neticeleri ise gündemde yer aldı. Mülakata katılan adaylar BİLSEM mülakat neticeleri ne vakit açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi imtihan neticeleri bugün açıklanır mı? merak ediyor. İşte bütün merak edilenler…

Öğrenciler kabiliyet alanlarına göre ,15 Mayıs 2023- 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında bireysel değerlendirmeye alınacak. Kayıt olmaya hak kazanan öğrenciler 4 Ağustos 2023’te duyuru edilecek. Sonuçların hangi saate açıklanacağına dair hemen hemen bir malumat paylaşılmadı.

4 Ağustos 2023 tarihinde imtihan sonuçlarının adayların erişimine açılmasının sonrasında adaylar Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi üstünden basit bir halde imtihan neticelerini öğrenebiliyor. BİLSEM netice sorgulama ekranına ulaşmak isteyen adaylar, haberimiz içerisinde yer almakta olan BİLSEM netice sorgulama monitörü üstünden çabucak netice sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Açılımı, Bilim ve sanat Merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) haricinde Bilim ve Sanat Merkezlerinde hususi eğitimler almaktadırlar.

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2023!

BİLSEM mülakat neticeleri ne vakit açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi imtihan neticeleri bugün açıklanır mı?

Bilim ve Sanat Merkezine talebe kayıtları Eylül ayının ilk haftası içerisinde yapılır. Kayıt için aşağıdaki belgeler istenir:

1-Kayıt Formu

2-Veli Muvafakat Belgesi

3-Örgün Eğitim Kurumundan Alınan Öğrenci Belgesi

Eğitim tedris yılı başlayana kadar Merkeze kaydını yaptırmamış öğrenciler kayıt haklarını kaybederler.

Bilim ve Sanat Merkezi´nde uygulanan programlara devam zorunluluğu bulunmaktadır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30′ unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan ya da uygulamaya katılmayan öğrencilerin kaydı silinir. BİLSEM’e kayıtlı öğrencilerin velileri tarafınca her sene eylül ayının ilk haftası içerisinde kayıt yenileme işlemlerinin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemleri yapılmayan öğrencilerin BİLSEM’le ilişiği kesilir.

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı Gündem Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort