Manisa’da zeytin tankında çıplak sepetlemeye tutuklama

Manisa’nın Akhisar ilçesinde zeytin tankında çıplak sepetleme yapmış olduğu görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli ilk ifadesinde “eğlence” savunması yaptı. Öte taraftan işletmeyse mühürlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir kişinin zeytin tankının içerisine girerek sepetleme yapmasına dair toplumsal medyada paylaşılan görüntüleri üstüne araştırma başlattı.

Akhisar Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafınca meydana getirilen çabalama kararında şüpheli ve işletme belirleme edildi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen tahkîkat kapsamında, jandarma ekiplerince dün akşam saatlerinde gözaltına alınan şüpheli M.A, karakoldaki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi barış ceza hakimliğince tutuklanan M.A. cezaevine gönderildi.

Şüpheli ilk ifadesinde suçunu eğlence amacıyla işlediğini itiraf etti.

İŞLETME FAALİYETTEN MENEDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, zeytinin insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair sahneler üstüne alakalı işletmenin faaliyetten menedildiğini, işletme ve işletme çalışanı ile alakalı ihbarında bulunulduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada mevzuyla alakalı araştırma başlatılmış olduğu hatırlatılırken şu ifadelere yer verildi:

“Görüntünün çekilmiş olduğu belirleme edilen işletmede, Akhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz besin denetim görevlileri 29 Temmuz 2023 tarihinde resmi kontroller gerçekleştirilmiştir. İşletmenin insan sağlına ve besin güvenilirliği açısından çekince oluşturduğu belirleme edilmiş ve faaliyetten men edilmiştir. 5996 Sayılı Kanın kapsamında insan sağlığı ve besin güvenirliği açısından çekince oluşturduğu belirleme edilen işletme ve ürünlere yönelik lüzumlu yönetimsel yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca alakalı işletme ve toplumsal medyadaki görüntülere mevzu olan işletmenin Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarında bulunulmuştur.”

KONYA’DA DA BENZER ÖRNEK YAŞANMIŞTI

Bir benzer örnekte Konya’da yaşanmış, süt toplama merkezindeki kazan içerisinde iç çamaşırlarıyla yıkanma görüntüleri ortaya çıktıktan sonrasında reaksiyon toplayan şahıs tutuklanmıştı.

Sanık, yargılandığı davadan beraat ettikten sonrasında da kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü 70 kişiden şikayetçi olmuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort