Eyyamı bahur sıcaklıkları yakıp kavuracak!

Eyyamı bahur sıcaklıkları, yaz mevsiminin bunaltıcı ve en sıcak günleri için söylenir. Eyyam-ı bahur, her sene temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına muadil geliyor.

Günümüzde ise eyyam-ı bahur sıcaklıkları yerine Afrika sıcakları, cehennem sıcakları gibi terimler kullanılmaktadır.

Kuzey Yarım Küre’de eyyam-ı bahur sıcaklıklarının temmuz ve eylül ayları arasında görüldüğü söylenmektedir. Güney Yarım Küre’de ocak ve mart ayları arasında eyyam-ı bahur sıcaklıkları yaşanır.

ÇEŞİTLİ ETKENLERE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Eyyam-ı bahur sıcaklıklarıyla alakalı net tarih, içerisinde bulunan bölgeye, boylama, iklim koşulları gibi muhtelif etkenlere göre değişim göstermektedir.

Eyyamı bahur günleri kalp ve göğüs rahatsızlıkları olanlar için riskli dönemlerdir. Kişilerde aşırı gerilim ve asabiyet görülebilir. Orman yangınları başlayabilir. Enerji hattı kablolarının esnemesi, yol malzemelerinin erimesi ya da demiryollarında rayların genleşmesi gibi nedenlerle can ve mal yitirilmesine yol açan kazalar yaşanabilir. 2000’li yıllarda, Avrupa’daki sıcak hava dalgalarına bağlı sıhhat problemlerinden her sene on binlerce şahıs hayatını yitirmiştir.

11.00 – 16.00 ARASI DİKKAT!

Önümüzdeki günlerde birtakım illerde sıcaklıklar adeta kavuracak. Uzmanlar bilhassa saat 11.00 – 16.00 arası yaşlıları, evlatları ve süreğen hastalığı olan vatandaşların önlemli ve dikkatli olması icap ettiğini vurguladı.

eyyam-i-bahur-sicaklari-nedir-eyyam-i-bahur-sicaklarindan-nasil-korunulur-h1564580350-f426b3.jpg

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort