Mehmet Kaybal kimdir? – Elips Haber

Mehmet Kaybal kimdir? Mehmet Kaybal nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Mehmet Kaybal’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Kaybal kimdir? Mehmet Kaybal kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mehmet Kaybal’nun biyografisini haberimizde derledik…

Mehmet Kaybal kimdir?

Meka’nın mimarı Mehmet Kaybal, 1953 senesinde Keskin – Kırıkkale’de doğdu. Başarılı bir eğitim sürecinin sonra 1980 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

Lisans mezuniyetinin sonra 7 sene global ve büyük çaplı firmalarda vazife yaptıktan sonra, 1987 senesinde Ankara’da endüstri olgusunu yaratan ve döneminin endüstri startuplarının ekosistemi olan Ostim’de Meka Mühendislik Ltd. Şti. isminde bir işletme kurdu. Başlangıçta endüstriyel operasyonlara ileri mühendislik çözümleri sunan bu şirket bugünkü anlamda Ar-Ge ve inovasyon Merkezi olarak etkinlik göstermiştir. Döneminde, örneği oldukça fazla olmayan bir çözüm üretim merkezi olarak global ölçekte mühim projeler gerçekleştirdikten sonra inşaat makinaları alanında endüstriyel üretime başlamıştır.

Mehmet Kaybal, girişimci ruhu ve sektörün geleceğini çözümleme eden gösterimi ile; MEKA’yı 2000 senesinde değişik makine üretimlerinden vazgeçirip, gelecek vadettiğini düşündüğü beton santrali üretimine odaklandırdı. Geçmişten gelen deneyimlerinin katkısı ve sektör bilgisiyle, MEKA’nın kısa zamanda sektörün önder adı olarak anılmasını sağladı. Şirkette üretim süreçlerinin kontrolünden ziyade marketing ve marka inşası üstüne yoğun mesai harcadı. Başlangıcından itibaren ihracat odaklı marketing stratejisini benimseyerek global bir marka yaratmayı hedefledi.

Standart kapasite ve yerleşimlerin haricinde hususi tesisler tasarlama ve üretebilme becerisi, Meka için en mühim sıçrama noktası olmuştur. Şirket ikinci sıçramasını ise 2010 yılından itibaren gündemine almış olduğu agrega üretimi ve madencilik endüstrilerine yönelik ekipman ve tesisleri üretme ile yaşadı.


Adnan Oktar kimdir?

Halen Mehmet Kaybal liderliğinde; ABD, İngiltere, Norveç, Avustralya, Rusya, Fransa, Belçika, Malezya, Yeni Zelanda, Meksika, Filipinler, Tanzanya, Kanada dahil 110’dan fazla ülkede tesis ve ekipmanları kullanılan MEKA, Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı içinde yer alarak, Ankara İli Kurumlar Vergi Sıralamasında ilk 100’e girerek (2007) Türkiye için kıymet üretmeye devam ediyor.

Birçok sektörel dernek üyesi olan Mehmet Kaybal, Türkiye’nin geleceğine katkı taktim etmek amacıyla bir taraftan Ostim Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak sanayinin üniversitesi vizyonunu hayata geçirmeye çalışmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort