MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır? Yüksük çorbası malzemeleri neler?

Yüksük çorbası tarifi, MasterChef programında yapılmasının sonrasında gündemde yer aldı. Hem tadı hem de görüntüsüyle sofraların baş tacı olan yüksük çorbası yediden yetmişe hepimiz tarafınca seviliyor. Misafir sofralarına oldukça yakışan yüksük çorbasının püf noktalarıyla tam tutan tarifi merak ediliyor. Peki, yüksük çorbası iyi mi yapılır, malzemeleri neler? Detayları haberimizde…

Yüksük çorbası malzemeleri

8 su bardağı et suyu

1 su bardağı nohut

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı margarin

1 limonun suyu

Hamur için

2 su bardağı un

1 yumurta

1 çay bardağı su

1 tutam tuz

İç harcı

250 gr kıyma

1 soğan


Kemal Kılıçdaroğlu, Tunç Soyer’in kızının nikah şahitliğini yaptı

Karabiber

Yüksük çorbası tarifi

Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiberi karıştırıp içine doldurulacak harç hazırlayın.

Hamur için unu tuz ile beraber hamur harcı yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.

Pürüzsüz ve sert bir hamur harcı oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini pak bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Bezeleri mantı hamur harcı harcını inceliğinde açıp 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin.

Her bir karenin ortasına iç harçtan sokup çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın.

Diğer iki ucu parmağınız çevresinde birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.

Büyük bir tavada et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Margarini eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort