Miras sahipleri dikkat! Miras kalan tarlalar için yeni düzenleme geliyor! Eğer 2 yıl boyunca ekilmezse..

Annesinden ve babasından miras solarak tarla, arazi, bağ ve bahçe kalanlar ile ilgili yeni bir tatbik başlıyor. İşte detaylar..

Miras sahipleri dikkat! Miras kalan tarlalar için yeni düzenleme geliyor! Eğer 2 sene süresince ekilmezse..

ensonhaber.com

Ailesinden miras solarak arazi, tarla, bağ ve bahçe kalanlar ile ilgili yeni bir düzenlemeye geçiliyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, ailesinden toprak miras kalanları yakından ilgilendiren bir uygulamayı duyurdu.

Ebubekir Gizligider “Ekilmeyen, işlenmeyen, kiraya verilmemiş arazileri üretime kazandıracağız” laflarıyla yeni bir zamanın sinyalini verdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Antalya’da düzenlenen “Tarımın Kalbinden Dünyaya: Antalya Tarım Zirvesi” isimli görüşmede ziraat ve etraf hikayelerinde mühim açıklamalarda bulundu.

Ebubekir Gizligider miras yoluyla paylaşılan fakat işlenmeyen toprakların bereketli hale getirilmesi amacıyla yeni bir tatbik başlattıklarını açıkladı.

2 sene süresince ekilmezse kiralanacak

Yeni düzenleme sonrası miras yoluyla elde edilmiş topraklar, 2 sene süresince işlenmezse dijital kiralama yöntemiyle kiralanacak ve elde edilmiş gelir sahiplerine verilecek.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yapmış olduğu açıklamada;

“Anneden, babadan kalan tarla, toprak, bağ var fakat mülkiyet, miras hukuku cilveleriyle bu tarz şeyleri işleyemiyoruz. Buna dair tatbik yaptık. 2 sene içinde rastgele bir toprak parçası işlenmiyorsa, kiraya vermiyor, kendi üretmiyorsa teknik belirledik.

Önce o toprağın en yakın yerleşim yerinden adım atmak suretiyle hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralayacağız. Onun da hasılatı şahıs ya da kişilerin banka hesabına yatırılacak” ifadelerine yer verdi.

Bu tatbik ile ziraat arazilerinin boş bırakılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort