Velileri rahatlatacak karar! Okullarda yeni dönem başlıyor! MEB’den duyuru geldi..

Okullarda son yıllarda büyük bir problem haline gelen para karşılığında talebe kaydettirme sorununa Milli Eğitim Bakanlığı el koydu. İşte alınan yeni karar..

Velileri rahatlatacak karar! Okullarda yeni devre başlıyor! MEB'den ilan geldi..

ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir velilerin güçlük yaşamış olduğu bir mevzuya el atarak velilere huzurlu bir soluk aldırmaya hazırlanıyor.

Devlet okullarında son dönemde sıklıkla yakınma edilen mevzular içinde bağış ismi altında talebe kaydetme mevzusu yer alıyor.

Çocuklarını istedikleri öğretmenin sınıfına kaydettirmek isteyen velilerden bağış ismi altında değişik ücretler katılması son dönemde büyük tepkilere yol açıyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı bu mevzu ile ilgili lüzumlu çalışmalara başlandığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2023/2024 eğitim tedris yılı için mühim kararlar gelmeye başladı.

Velileri sevindirecek haber

Okulların geçtiğimiz günlerde açılmasının sonrasında kayıt mevzusu gündemin maksimum konuşulanları içinde yer alıyor.

Kayıt sürecinin başlamasının sonrasında öğretmen tarzı ve adres değişikliği velilerin gündeminde yer aldı.

Bazı veliler çocuklarını değişik bir semtte bulunan okullara kaydettirebilmek için ikametlerini bir yakınlarının yanına aldırarak değişik çözümler üretiyordu.

Bazıları ise okula bağış yaparak çocuklarını istedikleri öğretmenin sınıfına kaydettiriyordu.

Yeni Haber Başlığı

Yaşanan bu soruna Milli Eğitim Bakanlığı el attı. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra kayıtların otomatik yapılacağını duyurdu.

2023/2024 eğitim tedris senesinde alınan karar ile beraber öğrenciler sınıflara yaş, cinsiyet ve öteki mevzulara göre kendiliğinden kaydedilecek.

Önümüzdeki yıl yapılacak kayıtların kendiliğinden yapılarak bu tür problemlerin önüne geçilmesi planlanıyor..

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort