Evlilik kredisi ne zaman verilecek? Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu mu?

Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisiyle alakalı teferruat araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca seçim beyannamesi olarak duyurulan “evlilik kredisi” için teferruat bugün geride kalan Kabine Toplantısı sonra belli olmaya devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın sonra yapmış olduğu açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıkladı.

Evlenecek çiftlere faizsiz kreşi desteği

Erdoğan açıklamasında yeni evlenecek çiftlere faizsiz krediye dair de malumat verdi. Erdoğan’ın mevzuya dair lafları şöyle;

“Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak suretiyle faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak zelzele bölgesinde uygulayacağız”


AİHM’nin Yalçınkaya sonucu nedir?

Evlilik kredisi ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda dikkat çeken vaatlerden bir tanesi de faizsiz evlilik kredisi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evlenen çiftlere faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi vereceklerini duyurmuştu.

Evlilik kredisi hakkındaki beyanname

Evlilik kredisiyle alakalı meydana getirilen izahat şu şekilde;

“Yeni birliktelikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üstünden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, evlatların eğitimi başta olmak suretiyle aile kurumunu koruyan ve güçlendiren muhtelif hizmetler de desteklenebilecektir. Bu üç unsurlu programın Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyumunu gözetecek, uygulamalar arasındaki dengeyi, çabalama hayatında yer almayı caydırmayacak bir ölçüde kuracağız. Sosyal yardımcı programlarımız ekonomik ve toplumsal yan tesirleri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü koruyucu ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir. Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını ölçüm edeceğiz. Annelere olduğu gibi babaların da esnek çabalama imkanlarını genişleteceğiz. Kadın ve adamın evlilik bağıyla kurulan aileyi birçok zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız.” denildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort