Dinimizde kandil gecesi var mı, Kuran’da geçiyor mu? Peygamberimiz kandil kutlar mıydı?

İslam dininde kandil gecelerini anlamanın temel bir dayanağı var mıdır yok mudur merak ediliyor. Aynı zamanda Hz. Peygamberimizin de kandil kutlayıp kutlamadığı araştırılıyor. Peki, İslam dininde kandil var mı? Kandil Kuran’ı Kerim’de geçiyor mu? İşte detaylar…

Dinimizde kandil gecesi var mı, Kuran'da geçiyor mu? Peygamberimiz kandil kutlar mıydı?

ensonhaber.com

Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Mevlid Kandili gibi geceler, Müslüman alemi için oldukça kıymetlidir.

Kandil geceleri eda edilirken ibadetler yerine getirilir, eller semaya yükselir.

Yüce Rabbimiz, birtakım vakit ve mekânları diğerlerinden değişik ve üstün kılmıştır. Tıpkı mescidler içerisinde Mescid-i Haram’ın, aylar içerisinde Ramazan’ın, günler içerisinde Cuma’nın değişik olması gibi. Ancak kandil gecelerine dair bilgiler merak mevzusu olmaktadır.

Dinimizde kandil var mı, Kandil Kuran’da geçiyor mu, Peygamberimiz kandil kutladı mı, gibi başlıklar araştırılmaktadır.

İşte İslam dininde kandil gecelerine dair detaylar…

Dinimizde kandil var mı?

Kandil geceleri, İslam’ın ilk zamanlarında mevcud bir âdet olmayıp hicri 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Anadolu’da Osmanlı Devleti Padişahı II. Selim’den itibaren bu tebrik gün ve geceler, minarelerde kandil yakılmasıyla beraber kandil ismini almıştır.

İslam kültüründe kandil olarak düşünülen günler daha fazla hadisler ve geleneklerle belirlenmiştir. Bu günler, İslam peygamberi Muhammed’in lafları ve uygulamalarına dayandırılarak kutlanır.

Dinimizde kandil gecesi var mı, Kuran'da geçiyor mu? Peygamberimiz kandil kutlar mıydı?

Kuran-ı Kerim’de kandil geçiyor mu?

Kuran’da direkt olarak “kandil” kelimesi geçmez. Ancak Kuran’da muayyen günlerin ya da hususi günlerin önemi ve ibadetle geçirilmesi ihtiyaç duyulan zamanlar mevzusu ile ilgili genel tavsiyeler bulunur.

Kadir gecesinin kutsallığı Kur’an’da belirtilmiş olup, öteki gecelerin kutsallığı mevzusu ile ilgili Kur’an’da bir malumat yer almamaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort