Damak çatlatan muhteşem lezzet Baklava Cheesecake

Çıtır çıtır baklavalı bir cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Yapımında hem krem peynir, hem de mascarpone peyniri kullanılan bu cheesecake’i, hazır yufka ile zenginleştirebilirsiniz.  Malzemeler hazırsa, baklava cheesecake tarifine geçebiliriz.

Baklava Cheesecake için malzemeler

16 parça baklavalık yufka

60 g tereyağı (Eritilmiş)

1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)

1/2 çay bardağı toz şeker

Cheesecake için

2 paket krem peynir (labne)

1 paket maskarpon peyniri

1/4 su bardağı süt

3/4 su bardağı toz şeker

3 yiyecek kaşığı un

3 tane yumurta

Vanilya

Üzeri için

4-5 tane baklavalık yufka

1-2 yiyecek kaşığı tereyağı

Toz şeker

1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)

Baklava Cheesecake iyi mi yapılır?

İlk olarak 22 santimetre kalınlığında kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarını yağlayın.

Her bir baklavalık yufkaya fırça sayesinde eritilmiş tereyağından sürüp, üstüne tozşeker serpiştirin ve sonrasında yağladığınız kek kalıbına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin ve antep fıstığı serpiştirin.

Aynı prosedürü yeniden ederek bu yolla 16 kat oluşturun. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yalnızca 5-6 dakika renk alana dek pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın.

Bir karıştırma kasesine peynirleri ve toz şekeri koyup mikser sayesinde karıştırın. Ardından süt, yumurta ve vanilyayı ilave edip yeniden karıştırın.

Son olarak un ve antep fıstığını ekleyerek karıştırın ve cheesecake karışımını baklava tabanının üstüne dökün. Kalıbı birkaç defa tezgaha vurup cheesecake’in havasını alın.

Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırına ısıya dayanıklı bir kase ile su koyduktan sonrasında aynı rafa cheesecake’i alarak 50-60 dakika süreyle pişirin.

Fırını kapattıktan sonrasında kapağını aralayıp 30 dakika süreyle cheesecake’in yavaş yavaş ısısının düşmesini sağlayın. Daha sonrasında fırından alın ve oda sıcaklığına gelince minimum 5-6 saat buzdolabında soğutun.


Ek MTV’nin ilk taksitinde ne kadarlık tahsilat yapıldı?

Süslemek için 4-5 tane baklavalık yufkayı, 1-2 yiyecek kaşığı tereyağı ve toz şekerle harmanlayarak fırında kızartın ve soğuyunca elinizle parçalayarak chesecake’in üstüne serpiştirin.

Son olarak üstüne Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort