Cemal Canpolat kimdir? – Elips Haber

Cemal Canpolat kimdir, kaç yaşlarında nereli?  kimdir? Cemal Canpolat kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Cemal Canpolat’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Cemal Canpolat kimdir? Cemal Canpolat kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Cemal Canpolat kaç yaşında? Biyografisini haberimizde derledik.

Cemal Canpolat kimdir?


Cumartesi Anneleri kimdir? Cumartesi Anneleri niçin eylemde?

Cemal Canpolat, 1962 senesinde Malatya-Doğanşehir ilçesinde doğmuştur. İlköğrenimini ve lise eğitimini Malatya’da tamamlamıştır. İstanbul’da gezim sektöründe sendika temsilciliği görevinde bulunmuştur.

Siyasi hayata etken olarak katılan Canpolat, SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) içeriğinde üç devre süresince Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. CHP’nin tekrar siyasal sahneye dönmesiyle birlikte, İstanbul ilinde İl Eğitim Sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı, kısa bir süreliğine İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği gibi muhtelif görevlerde bulunmuştur.

Aynı devre içinde Sinop, Artvin ve çoğu Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik yapmış olan Canpolat, bunun yanı sıra Alevi-Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir.

Cem Dergisi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü gibi mühim pozisyonlarda bulunan Canpolat, altı kitap yazmıştır. Bu kitapların içinde “Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları” (İkinci esnetilmiş baskı), “Yüzleşme”, “Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek”, “Şeyh Bedreddin”, “İriş Dede Sultan” ve “Sarı Saltuk” gibi eserler yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort