Giorgio Napolitano kimdir? – Elips Haber

Giorgio Napolitano nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Giorgio Napolitano’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Giorgio Napolitano aratılıyor. Giorgio Napolitanok, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Giorgio Napolitano’nun biyografisini haberimizde derledik…

1925 senesinde Napoli’de doğan Napolitano, siyasete gençlik yıllarında İtalyan Komünist Partisi’nden atılmış ve hızlıca partinin üst seviye adları arasına girmişti.


Sibel Taşçıoğlu kimdir? Kızılcık Şerbeti Pembe kimdir?

1953-1963 ve 1968-1996 olmak suretiyle değişik dönemlerde birkaç defa parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’ne mebus seçilerek vazife yapan Napolitano, 1992-1994 yıllarında da Temsilciler Meclisi Başkanlığı yapmıştı.

1996 senesinde Romano Prodi liderliğinde kurulan sol birlik hükümetinde İçişleri Bakanı olarak vazife yapan Napolitano, bu görevde 1998 yılına kadar kalmıştı.

2005 senesinde zamanın Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi tarafınca “hayat boyu Senatör” duyuru edilerek, parlamentonun üst kanadı Senato’nun tabii üyesi olmuştu.

2006 senesinde 2. Romano Prodi hükümetinin aday göstermesi ve sol partilerin desteği sayesinde Napolitano, İtalya Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Napolitano, cumhurbaşkanlığında 7 senelik vazife süresini 2013 senesinde doldurduğunda İtalya, ciddi mali borç krizi ve seçimlerin sonrasında hükümet kurulamadığı için siyasal kriz içerisinde bulunuyordu.

Siyasi krizin bir de cumhurbaşkanlığı seçimiyle derinleşmemesi için sağ ve sol partilerin hep beraber aday göstermesiyle Napolitano, 2013 senesinde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilmişti.

Böylece, Napolitano 1946 yılından bu yana Cumhuriyet ile yönetilen İtalya’da bu göreve ikinci kez seçilen ilk isim olarak tarihe geçmişti.

Giorgio Napolitano’nun ikinci kez seçilmesi, İtalyan ve birtakım dış basın gösterim organlarında “Re Giorgio (Kral Giorgio)” başlıklarıyla karşılanmıştı.

Napolitano, 2014 senesinde ülkede siyasal istikrarın sağlanmasıyla 2015’in başlangıcında cumhurbaşkanlığından çekilme etmiş ve ikinci 7 senelik dönemini tamamlamadan görevinden ayrılmıştı.

Napolitano’nun istifasıyla boşalan cumhurbaşkanlığına, o devre Anayasa Mahkemesi yargıçlarından olan Sergio Mattarella seçilmişti. Mattarella da Napolitano gibi 7 senelik cumhurbaşkanlığının ilk döneminden sonra 2022’de bu göreve ikinci kez seçilmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort